Първите ни впечатления от най-новото голф игрище в България, ОКОЛ Лейк Парк, надминаха очакванията ни!

Състояние

Феъруеите, грийновете и тий-боксовете са почти готови, дори и след трудното време в началото на лятото. Съвсем скоро, теренът ще е напълно играем и само от управлението на комплекса зависи дали ще го пусне за широката голф-аудитория преди официалното откриване на хотела и другите важни сгради.

С грийн-кийпъра Георги говорихме за приликата и разликата между американските и европейските игрища

Дизайн

„На хартия“, игрището изглеждаше като да е съставено от 2 различни девятки. Първата, сравнително равна, се развива около Хотела и Клъбхауса, ограждайки Голф Академията и Драйвинг рейнджа. За разлика от нея, втората девятка „тръгва“ на юг по билото на района и стигайки до края на комплекса се връща обратно от другата му страна. Към момента, някои от феъруеите са толкова тясни, че дори и от Райдър Купата биха се поизпотили да ги пуснат за състезание така. Собствениците, обаче, са наясно с удобствата, които ще искат да дадат на гостите си и ще подготвят щедро истински „широки пътища“. Казаното от дизайнера на игрището преди, за почти пълното използване на наличния терен, камъни и тревни площи, се потвърди в една красива полу-планинска картина с много нюанси на зеленото, тревното жълто и красивите полски цветя.

Пар 3, или …?

Техническа трудност

Преминавайки през дупките на живо, ясно се вижда, че всяка от тях ще погълне вниманието на играещия. На почти всяка от тях се редуват блайнд шот от тий-бокса, с остър дог-лег наляво или надясно. А изпълнението на удар от равна позиция, дизайнерът е запазил предимно за първоначалните удари. 

Я да ви видим драйвъра!

Релеф

Да, равно няма почти никъде по игрището. Бъгита и електрически тролита са добре дошли. По-важното е, че в решенията за избор на удар, голфърът ще трябва да взема предвид много елементи. Важни ще са изборът и точността към зоната за приземяване, с кой клъб и удар да играе от по-ниска или по-висока от атакувания грийн, позиция. И да, грийновете. Малки по площ на по-късите дупки и огромни и с много тераси на дългите пар-петици и пар-четворки, грийновете ще са любимите закачки на „завързаните“ мачове.

Висок или нисък удар?

Емоционално възприятие

Наред с ролъркостъра на удовлетворение и разочарование от превземането (или не) на поредната предизвикателна дупка, на игрището душата ви ще се радва в безкрайна степен на гледката към язовир Искър, такъв какъвто не сте го виждали никога – от високо, дълбоко син и на фона на красивата Рила планина. Белите върхове в Мусаленския и Мальовишкия дял на най-високата планина на Балканите, допълват южния компас на панорамата. На Запад, друга планинска гледка със „Софийската“ планина Витоша „покрива“ дупките „без излаз“ към езерото. А красивият хотел от веригата Пулман и стилните сгради на Клъбхауса и Академията ще ви напомнят, че все пак сме в на голф-игрище и в един луксозен резидентски комплекс. Новостроящите се къщи говорят за това, че влюбените в гледката и климата тук расте с всеки изминал ден.

За Даяна Каназирева-Мениджър развитие на ОКОЛ Лейк Парк,
доскоро мечтаното бъдеще вече е тук.

Наличието на зрелищно и предизикателно голф-игрище от типа на „Тракийски скали“ в тази част на страната, при това, този път в планинския му вариант, ни вдъхва много очаквания и ентусиазъм.

Гледаме напред с очакване! 

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *