Очакванията за дъжд, студ и вятър в неделния 9-и април тази година напомняха за приключението случило се 12 месеца по-рано на иначе гостоприемното голф-игрище на Св. София Голф Клуб. Всичко подсказваше, че младите състезатели щяха да минат през каламбура от емоции и физически предизвикателства  характерни за голфа в един закъснял зимен уикенд. 

Клубната сграда на Света София Голф Клуб, снимана отгоре

Уви! Природата този път реши, че изпитът по издръжливост е преминат успешно и даде път на техниката и радостта от играта да определят шампионите в турнира. Разбира се, никой не се отказа от традиционната вече зеленчукова крем супа „Бени“. Май това стана още една от запазените марки на организаторите от Про Голф Спортен Клуб. Изглежда, че другата традиция, да се добавят свежи инициативи във форма̀та на Бъбълс-а, ще е пускането на новата дивизия „Чирик“. В нея съвсем малки „врабчета“, вкусиха от вълненията на състезателния голф.

Макси

Както винаги, кервана от флайтове поведоха майсторите от дивизия МАКСИ. С някои изключения, цветът на българския младежки голф и тази година уважи Веригата и дойде да демонстрира, но и постави на тест усвоеното по времето на зимните тренировки. Братята Янакиеви, Христо и Йордан, трябваше да се преборят с миналогодишния победител в Про Голф Бъбълс, Филип Китов, докато другите претенденти за върха, криеха жокери в ръкавите си до последно. В официалната листа не видяхме Вики Георгиева, най-добрата ни състезателка в момента. Все пак, бяхме уверѐни, че възстановяването и от много неприятна болест върви по план и съвсем скоро, ще я видим да демонстрира характерния си пълен суинг в състезателна атмосфера.

В тази обстановка, най-надъхан и консистентен през целия ден се оказа Артър Росийл, подписал картата си със 74 удара. Артър имаше тежка година с лекуване на упорита травма и смяна на суинг. С този си резултат, обаче, той даде заявка да стъпи на по-високо стъпало в своето развитие. Втори, на само един удар повече, се нареди Христо Янакиев. Той реализира цели 3 бърдита, но, може би, твърде бавните зимни грийнове му оцветиха карта в жълто и със 7 богита. Трети се нареди Тервел Чакъров. Успешно тествайки съвсем новия си суинг, той подписа картата си със 77 удара. Теро е израснал дори още повече на ръст и с постигнатите дължини очакваме през тази година да чупи нови рекорди. Трябва да отбележим и 6-тото място на Димитър Друмев. Играейки за първи път от белите тий-боксове, Митко започна стабилно със 6 последователни пара, завършвайки първата девятка на +3. Две неприятни двойни богита във втората го лишиха от пълна реализация на потенциала му, но пък заявката за това е налице.

Отляво надясно: Тервел Чакъров (бронз), Артър Росийл (злато) и Христо Янакиев (сребро)

Класиране

PlaceNameTotal
1Arthur Rosseel74
2Hristo Yanakiev75
3Tervel Tchakarov77
4Yordan Yanakiev77
5Philip Kittoff Junior78
6Dimitar Drumev80
7Asen Chakarov81
8Kristian Tsvetanov82
9Ivana Simeonova82
10Alexander Ilinski JR83
11Matthew Asenov86
12Vaya Georgieva87

Миди

В дивизия МИДИ участваха младежи придобили наскоро хендикапи от 8 до 16. В новите условия, играещи без хендикапи, най-добре се справи Боби Венелинов с 28 точки, следван от Георг Тушев с 26 точки и Денис Анзов с 22. Четвърти, със същия брой точки, но с по-слаб резултат на втората девятка, се нареди талантът от Разлог, Коце Калоянов, следван от Петко Лазаров с 20 и Филип Бояджиев и Томас Дейвис с по 18 точки.

Отляво надасно: Георг Тушев (сребро), Боби Венелинов (злато) и Денис Анзов (бронз)

Класиране

PlaceNameTotal
1Boris Emilov28
2Georg Tushev26
3Denis Anzov22
4Kostadin Georgiev Kaloyanov22
5Petko Lazarov20
6Filip Boyadzhiev18
7Thomas Davis18
WDIva BozhkovaWD

Мини +

МИНИ Плюс дивизията беше доминирана от най-малката от сестрите Георгиеви, Вяра. С типичните за фамилията характер, талант и амбиция, младата надежда не даде шанс на преследвачите си и регистрира 54 точки, грабвайки и златния медал в групата. След нея, дошъл директно от снежните писти, се нареди Матей Матеев с 49 точки. Трети, подкрепян традиционно от дядо си, със същия резултат но с по-слаба втора девятка, с бронза се окичи Теди Тодоров. След тях в класирането виждаме други медалисти от предишните издания на Веригата, Коко Тодоров, Лоуи Росийл и Сами Касабов, които очакваме да демонстрират техниката си в някой от следващите кръгове.

Теди, Вяра и Мати доволни с медалите си

Резултати.

PlaceNameTotal
1Vyara Georgieva54
2Matey Mateev49
3Teodor A. Todorov49
4Konstantin Todorov36
5Lowie Rosseel33
6Samuil Kassabov32
7Viktor Aleksandrov4
NSAlbert IvanicovNS
NSSimona IvanicovaNS

Мини

Много приятно се получи класирането и в най-малката дивизия МИНИ. „Женският“ флайт явно повлия положително на резултатите. След толкова години, за първи път виждаме 2 момичета в призовата тройка. Тук златният медал грабна Мая Петрова, която не криеше радостта си и споделяше най-широката си усмивка със своята майка и кеди в този ден. Втора, със сребърния медал се окичи Андрея Божилова, която наниза 3 пара през деня. На трето място, подкрепян също от майка си, се класира Калоян Димитров, ентусиазиращо започнал с бърди на първа дупка. Надяваме се, че само прогнозата за лошо време попречи на традиционно голямата дивизия МИНИ, да приветства в първото си състезание и други нови таланти като Дани Ботев, записал цели 13 точки.

Мая Петрова (в средата), Андрея Божилова (отдясно) и Калоян Димитров (отляво) с медалите си

Резултати

PlaceNameTotal
1Maya Petrova28
2Andrea Bojilova23
3Kaloyan Dimitrov18
4Mihaela Yancheva16
5Daniel Botev13
6Isaya Davis9
NSMaxim RiedelNS

Чирик

В новосформираната група Чирик, видяхме и най-малките и най-новите, но, може би най-запалени по голфа деца. В състезанието на 2 дупки бяха отличени победителите в 4 категории:

  • Борислав Бориславов – Най-близко до дупката
  • Ема Димитрова – в състезанието по Пътинг
  • Оливия Димитрова – Най-дълъг драйвър
  • Тео Георгиев – победител в Турнира на 2 дупки

Малко изморени, но със светещи очи и вдигнати ръце, малчуганите показаха талантите си и във викторината преди награждаването. Дали заради красивата торта, или заради вълнуващите теми, надпреварата между тях продължи усилно и в департаманта на знанията за днешния празник – Цветница, още едно потвърждение за приликата между между голфа и живота.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *