Днес българската националка, Магдалена Борисова провежда официалния си тренировъчен кръг на MALTA JUNIOR OPEN. Турнирът ще се проведе на късото, но предизвикателно игрище Royal Malta Golf Club и ще посрещне над 80 момичета и момчета от над 15 държави.

Маги пристигна в Малта преди четири дни и в компанията на найните родители, а и на много нейни приятели и голф партньори започна подготовката си за предстоящото първенство.

Игрището, домакин на събитието, се характеризира с гъсто разположените феъруеи, което доста забавя ритъма на игра, предвид налагащото се изчакване.С изпъкналите и тесни грийнове с ширина 7 – 10 метра и многото бункери единственото облекчение за състезателите е малката дължина на трасето. Състоянието на терена е перфектно, а поддръжката очевидно е на ниво.

Метеорологичните условия по това време на годината се характеризират с температури около 20 градуса, много вятър, а облаците, за щастие, обикновено заобикалят острова.

Конкуренцията на Маги ще са утвърдени голфърки от Германия, Австрия, Белгия, Италия, Полша, Швейцария, Унгария, Финландия, Кипър, Естония и Малта. Много от тях тя познава от други турнири, а голяма част от германките взеха участие и на Irish Girls, където българката се състезава миналата седмица.

Настроението на нашето момиче е на ниво, подготовката също. Очакванията са за добра и спокойна игра, а резултатите, надяваме се, да бъдат удовлетворителни.

Про Голф Спортен Клуб пожелава успех на Маги и ще Ви държи в течение на случващото се на красивия средиземноморски остров.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *