15 февруари 2019

Днес започна Откритото Първенство на Кипър по голф за младежи и девойки. В категорията на тридневния турнир България е представена от пет момчета и състезателката на Про Голф Спортен Клуб, Ивана Симеонова. Климатичните условия поставиха на изпитание всички участници. През целия вчерашен ден не спря да вали и цялото игрище бе страшно наводнено, повечето бункери бяха пълни с вода, а на места по феъруеите локвите стигаха до над глезена.

Райан Стайков

Първи стартира Райан Стайков като още на първа дупка започна да се бори с тежкото игрище. Играта му бе на приливи и отливи, далеч от възможностите на младата ни надежда. След като редуваше парове и богита той завърши на резултат от 6 удара над пара.

Денис Стайков

Денис Стайков започна убедително с пар на първа, затвърден с пар на втора, но на трета допусна първото боги в скоркартата си. До края на първата девятка младежът редуваше добри удари с не много убедителен пътинг и в крайна сметка завъртя половината игрище на две оувър. Втората половина предложи много неприятни моменти за Дени като дори съдиите не бяха на наша страна. На 15-та топката на нашето момче се закопа в земята, всички от флайта потвърдиха къде се случи това и по обявените специални правила Денис трябваше да пусне нова топка без наказание, но съдията назначи наказателн удар и нова топка от тий бокса. Така в скоркартата бе отбелязано тройно боги и оттам до края настъпи тотално разстройване в играта. Финално младата ни надежда завърши на +10.

Христо Янакиев и Александър Абрашев

Александър Абрашев и Христо Янакиев започнаха заедно, а веднага след тях стартира и Любомир Тушев. Играта и на тримата не бе стабилна, преминавайки през първата девятка съответно на +4, +4 и +6. Вторите девет, както за всички, така и за нашите предложи доста изненади, но в крайна сметка резултатите не са за подценяване, особено в началото на сезона, Алекс завърши на +13, Хриси на +12 и Любо на +14.

Любомир Тушев

Ивана Симеонова започна колебливо като едвам спаси пара на 1-ва, след като топката и бе попаднала зад дърво след началния удар, наложи се да играе нисък удар пред грийнсайд бункера, след което чипът и отиде на 5 метра от флага и с прецизен пътинг дупката бе завършена без поражения. На 2-ра безкомпромисният апроуч на нашето момиче се закова само на 3 метра от дупката и веднага, със следващия удар бе записано и първото бърди. На 3-та пък апроучът спря на 2,5 метра, но за изненада на всички вместо поредното бърди Ивана направи троен път и записа боги. Последваха два пара и едно боги, а на 8-ма двойното боги дойде абсолютно нелогично, на девета националката ни записа пар. Втората девятка започна с бърди на дългата пар тройка 10-та, пар на 11-та и отново нелогично боги на 12-та… До края неприятностите не спряха като освен паровете в скоркартата се появиха боги и двойно боги за крайното +7.

Ивана Симеонова

Така, във временното класиране при момчетата Райан е 8-ми, Денис 14-ти, Христо 23-ти, Алекс 30-ти, а Любо 35-ти. Водачът е на +3 за днешния ден. При момичетата Ивана е 4-та за момента като от третата я дели само един удар, а от лидерката пет.

Утре, освен 2-ри кръг при младежите и девойките ще се проведат и състезанията за децата, в категорията на 18 дупки в 8:00 ще стартира Дани Янакиев, а от 14:00 Матьо Асенов ще се бори за добро класиране при най-малките на 9 дупки.

Галерия снимки от първия състезателен ден в Кипър:

Про Голф Спортен Клуб

Снимки: lap.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *