Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

С Денис се срещнахме по време на почивката му със семейството му след един тежък състезателен сезон. По-малкият от братята Стайкови уверено върви по стъпките на батко си Райан и с успехите си през тази година може да се прогнозира, че дори ще изпревари постиженията му.

В началото на лятото Денис спечели приза за „Голфър на Месеца“ в Про Голф Ранкинга и със семейството си се порадва на специалната награда, осигурена от BMW.

През последния месец младата звезда на българския голф спечели международния турнир в Белград, а с това и първите си точки за Световната Голф Ранглиста за Аматьори. Следвайки доброто си темпо, в последващата седмица Денис направи и бляскава победа и в Гърция, увеличавайки точките си в Ранглистата.

В един откровен разговор, зеленоокият симпатяга сподели пред Про Голф Спортен Клуб какво му костваха последните успехи и какви са въжделенията му на прага на новия подготвителен сезон.

Про Голф Спортен Клуб:       Здравей, Дени! Как се чувстваш след последните изтощителни седмици на пътуване и състезания?

Денис Стайков:                         Здравейте! Благодаря! Добре съм! Наистина бях много уморен, след серия от изтощителни турнири, но сега, в компанията на приятели и семейство се чувствам възстановен и се радвам на хубавото време и на морето.

ПГСК:   Кажи ни малко повече за турнирите, които спечели. Кое беше най-трудното?

Д.С.        В Белград участвам не за първи път и знаех, че макар и да водя на такова игрище, нещата могат да се развият много лесно в неблагоприятна посока. За щастие най-близкият ми съперник направи повече грешки от мен и аз спечелих. В Атина изоставах с няколко удара от първите място след първите 2 дни, но тогава си спомних на какво ме е учил брат ми – „Винаги играй добре в последния ден на един турнир!“. Това и направих и за радост спечелих.

ПГСК:   Като спомена брат ти Райан, кажи ни как е той? Къде е сега?

Д.С.:      Той е в САЩ и започна своята година в университета  Тексас А&М. Първите му впечатления са по-големи от очакваното. Тренировките на трите игрища на университета са много, ученето е много, а времето за почивка е много малко, на практика никакво. В семейството ми очаквахме с нетърпение момента на заминаването му, но сега ни е някакси празно у дома и ни липсва.

ПГСК:   Университетите в САЩ са една от най-желаните възможности за развитие на подрастващите голфъри. При теб как е?

Д.С.:      И аз се стремя да стигна до тази възможност. Желанието ми е да спечеля стипендия в някой от „голф университетите“ от първа дивизия. Вече стъпих на първото стъпало, влизайки в Световната Ранглиста. Сега ми предстои да подобрявам играта си, за да се класирам в 10-ката на серията от квалификационни турнири през декември в САЩ.

ПГСК:   Желаем успех! … но над какво по-специално работиш в момента?

Д.С.:      Работя много целенасочено с треньора на Националния Отбор, Скот Голди за подобряване на техниката ми. През последните години един от елементите от играта ми, които изоставаха, беше пътинга. Скот анализира техниката ми и промени захвата ми така, че да елиминирам големите грешки. Сега ми е малко трудно, но вярвам, че с тренировките в следващите месеци, ще свикна и ще подобря средния си резултат.

Наред с това се наложи да променя и захвата при играта с айръните и уудовете. Отново Скот забеляза известно отклонение от стандарта – „слаб захват“ с лявата ръка, което ме ограничава в дистанцията в средната и дългата игра и сега привиквам и към тази, нова за мен техника.

ПГСК:   Поздравления за смелостта да променяш техниката на суинга си, макар и досегашната ти да ти носи успехи. Това е един много добър пример и за другите младежи и деца, трениращи голф, които малко или много вземат теб и Райан за пример.

Пожелаваме ти успех с плановете за турнирите през декември и стискаме палци да постигнеш крайната си цел!

Д.С.:       Благодаря! Успех и на вас!

Про Голф Спортен Клуб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *