Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

24 юни 2019

Вчера в Голф Клуб Света София се проведе вторият от поредицата семинари на Про Голф Спортен Клуб. Времето пощади участниците и организаторите, а сред заинтересованите бяха едни от най-мотивираните и търсещи млади български състезатели.

В 17:00 часа групата от деца, младежи и родители се събраха около тренировъчния грийн и без много предисловия Невян Симеонов започна направо с предвидените за деня теми. Както вече знаете семинарите са разделени на три части, които засягат спортната подготовка, правилата и етикетът, и голф играта с нейните елементи в последната част.

В първата третина лекторите запознаха аудиторията със съставянето на годишната програма на състезателя. Тук бяха засегнати всички части по изготвяне на програмата и начините за това. Хронологично бяха проследени процесите на определяне на целите на състезателя за годината, съставянето на годишният спортен календар и прогнозният бюджет. На участниците бяха показани примерни календари и бюджети, а в продължение на темата бяха споменати основните участници в подготовката и изпълнението на програмите.

Втората част на семинара бе посветена на етикета по време на тренировка. Добрите обноски и правилните практики за добре проведена и непритесняваща никого тренировка бяха разделени в две части – тренировка на игрището и тренировка на тренировъчната зона. Разгледани бяха подходът, действията и вниманието на състезателят необходими за коректното провеждане на подготовката и съобразяването с останалите голфъри на терена. Специално внимание бе отделено на мерките по опазването на игрището и грижите за възстановяване на евентуално нанесени щети в резултат на тренировъчният процес.

В последната част по традиция Про Голф обърна внимание на голф играта. Вчера акцентът бе върху късата игра. Участниците разбраха, че този елемент влияе най-много върху добрия резултат и голфърите притежаващи правилните умения в чипинга и пичинга са едни от водещите на световната голф сцена. Накратко бяха представени основите на късата игра, а детайлите останаха за личните треньори на младежите и девойките. Практичен съвет за тарирането на клъбовете за чипинг и пичинг бе показан, а участниците веднага изпробваха този метод и проявиха готовност да опитат ефектът му върху собствената им игра.

Семинарът завърши с отборен турнир по чип и път на 9 дупки, а след изиграните плейофи класирането изглеждаше така:

1-во място – Любо Тушев в тандем със седемгодишният Матей Матеев

2-ро място – Матьо Асенов с Драгомир Драганов

3-то място – родителите Любо Асенов и Калоян Касабов

Родителите се включиха активно не само в турнира, но и в дискусиите. Те получиха съвети за планирането и бюджетирането на децата си в подготовката и участието им на международни и вътрешни турнири, а някои татковци помагаха със знания и съвети относно джентълменското поведение по време на тренировка и игра.

Следващият семинар ще се проведе на 6-ти октомври (неделя) от 15:00 часа в Голф Клуб Света София, а темите ще бъдат, както следва :

Тема 1 (от спортната подготовка) – ИЗГОТВЯНЕ НА МЕСЕЧНА И СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА ТРЕНИРОВКИ

Тема 2 (от правилата и етикетът) – ЛЮБОПИТНИ КАЗУСИ И РЕШЕНИЯТА ИМ

Тема 3 (от голф играта) – ПЪТИНГЪТ

Очакваме Ви отново!

Про Голф Спортен Клуб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *