Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Измервайки печалбата на Франция от провелия се преди почти 9 месеца вече Райдър Къп, отчитаме няколко основни параметъра от икономическо, но и от чисто спортно естество.

Нека хвърлим малко по-задълбочен поглед на това какво донесоха 270-те хиляди зрители, дошли от 90 страни за да станат свидетели на знаменателната победа на Европа над САЩ със 17.5 на 10.5 точки.

235 милиона евро! Това е сумата, която се формира от похарчените пари от зрители и участници, както и от инвестициите на Френската Голф Асоциация и Френските власти в инфраструктура. Не на последно място тук влизат и 100-ината (!!!) общински голф-съоръжения, които бяха построени в резултат от кандидатстването на Франция за това домакинство.

За сравнение, 4 години по-рано, домакинствайки Райдър Къп 2014-а на Гленийгълс, Шотландия „заработи“ едва 106 милиона паунда, почти двойно по-малко.

Паскал Гризо, председателят на организационният комитет по провеждането на Райдър Къп признава:

„ … От самото начало искахме да покажем, че нашата страна, Франция, може да спечели от провеждането на това събитие, което ни помогна за това да организираме това страхотно преживяване. То, също, драматично увеличи голф-феновете в страната и послужи за развитието на играта тук.

От Sheffield Hallam University’s Sport Industry Research Centre (SIRC), провели изследването, разкриват и още интересни факти. Посетителите дойдоха от 90 страни от света, а почти половината от тях, 49% са от Великобритания. Всички те генерираха 220 000 нощувки, като 8% от тях са си удължили екскурзията и след седмицата на състезанието … все пак това е Париж!

Какво ли ни очаква в Италия след 3 години и как американците правят бизнес от такова грандиозно събитие, предстои да разберем!

 

Про Голф Спортен Клуб