Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

12 май 2019

Вчера, в голф комплекс Света София се проведе първият от поредицата семинари за „голф знанието“ – Про Голф Тайм. На тренировъчната зона се събраха около 30 младежи и родители за да се запознаят с гледната точка на Про Голф Спортен Клуб за развитието на младите съсътезатели, да научат повече за основните правила в голфа, представени от сертифицираните международни съдии Константин Икономов и Борис Чакъров и да получат информация за някои от основите на дългата игра в голфа.

Инициативата на Про Голф Спортен Клуб бе подкрепена с голямо желание и професионален подход от столичния голф клуб в лицето на мениджърите Константин Икономов и Иван Андонов, професионалния треньор по голф Борис Чакъров, мениджърa на Националния отбор по голф Станко Маринов както и на много младежи занимаващи се сериозно с любимия спорт, а и на техните родители.

Семинарите Про Голф Тайм съдържат три части…

Част „СПОРТНА ПОДГОТОВКА“ – тук в рамките на 30 минути присъстващите биват запознавани с различните части и структура на спортната подготовка. На вчерашния семинар темата бе „Изграждане на цялостна концепция и стратегия за развитие“, а в следващите три семинара ще бъдат засегнати „Изготвяне на годишна програма, в т.ч. турнири, подготовка, възстановяване“, „Изготвяне на месечна и седмична програма за подготовка“ и „Структуриране на единичната тренировка“.

В част „ПРАВИЛА и ЕТИКЕТ“ в рамките на 60 минути ще ви запознаваме с правилата и поведението на голф игрището и тренировъчните зони по време на турнирна игра и по време на подготовка. Вчера Косьо и Боби демонстрираха под формата на ролеви игри, „Основните правила и най-често срещаните казуси за правилата”. В следващите издания Ви очакват „Етикетът на тренировката (игрище и тренировъчна зона)“, „Правилата – любопитни казуси и решенията им“ и „Етикетът по време на състезание“.

В последният раздел на Про Голф Тайм място намират основите на голф играта в различните й аспекти като вчерашният ден бе посветен на “Дългата игра”, а в следващите семинари ще Ви запознаем с основите на Късата игра, Пътинга и Тактиката, в комбинация с Психологията.

Въпреки повечето „суха“, теоретична материя децата се забавляваха, а родителите им с интерес записваха това, което им се струваше полезно и важно. По-нататък ще се постараем да стане по-интересно и раздвижено и да привлечем още присъстващи, с което да провокираме желанието за развитие в този благороден спорт.

Снимки от събитието може да намерите на нашата страница във фейсбук, а ние сърдечно благодарим за безкористната подкрепа от LAP.BG в това направление!

Про Голф Спортен Клуб

Снимки: lap.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *