Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

По невероятен начин англичанинът Джъстин Роуз се завърна отново на първото място в Световната голф ранглиста, след като стана първият играч защитил успешно титла от Ролекс Сериите, а именно, спечелвайки Търкиш Еърлайнс Оупън за втора поредна година. Драматично развитие на събитията в заключителния ден на турнира и общ резултат от -17 удара доведоха Роузи и китайския състезател Хаутонг Ли до плейофна дупка, която да определи победителя.

Embed from Getty Images

След изоставане с три удара от водача Ли в началото на четвъртия ден, Джъстин съумя за пореден път да демонстрира своите консистенция и класа, които го изведоха до цели два удара преднина , когато застана на 15-ти тийбокс. Точно в този момент обаче китайският представител отвърна на натиска като направи удара на турнира, осигурявайки си лесен игъл път и по този начин резултатът беше отново изравнен. До края на редовните дупки двамата голфъри загубиха еднакъв брой удари като дори допуснаха тройни пътове на 18-та. Същата дупка беше определена и за плейофна, където Хаутонг Ли отново направи троен път, изпускайки да вкара от по-малко от метър. Това беше и краят на близо 6 часовата битка между двамата. Джъстин Роуз постигна двете си цели на игрището Регнум Кария Голф и Спа.

Embed from Getty Images

Отне ми 20 години да защитя своя титла. Мисля, че това е страхотно. Смятам, че все още имам върху какво да работя и да се подобрявам. От догодина искам да се фокусирам върху спечелването на мейджър титли.“– сподели англичанинът след своя триумф, който е печелил само един мейджър в кариерата си – US Open през 2013 година.

Печелившата формула на Джъстин Роуз в Турция е повече от красноречива :

Средна дистанция с драйвъра :        303 ярда

Феъруеи в регулация :                     71 процента

Грийнове в регулация :                   81 процента

Пътове на грийнове в регулация :    1.71

Всички, занимаващи се с голф са наясно, че в този спорт е почти невъзможно да се предопредели, кой голфър ще спечели дадено състезание. Играта на Роуз през последната година е толкова консистентна, че до голяма степен тази теория може да бъде опровергана. За пръв път, може би от ерата на Тайгър Уудс, когато Джъстин е в списъка с участващи, погледите са насочени към него с очакване за победа или поне достоен опит за такава.

Embed from Getty Images

Зад Роуз и Ли, на разделено трето място, се наредиха испанецът Адриан Отаеги и белгиецът Томас Детри, изигравайки последните си кръгове с впечатляващите 65 удара и общ резултат от -15. Равни на пето място останаха бившият номер едно Мартин Каймер и датчанинът Лукас Бйерегард на ниво -14, които показаха солидна игра за четирите дни. Победителят от Търкиш Еърлайнс Оупън през 2016 година Торбьорн Олесен не успя да се включи активно в битката за първото място, изигравайки последния си кръг на ниво пар, изоставайки с цели 4 удара разлика от водачите.

Embed from Getty Images

През идната седмица Европейският тур ще се премести в Сън Сити, Южна Африка за следващия, последен кръг преди дългоочаквания финал в Дубай. Родното място на голф легендата Гари Плейър ще приветства всички лидери в класацията Рейс ту Дубай, за да направят последните настройки по своите елементи от играта. Същевременно ще бъдат раздадени и последните точки. Кой ще се възползва най-умело от тях, предстои да разберем.

Изготвил: Любомир Костов за Про Голф Спортен Клуб

Източници :
www.europeantour.com
www.owgr.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *