Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Sorry, this entry is only available in Bulgarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

15 февруари 2018

С настъпването на новия сезон, екипът на Про Голф Спортен Клуб, съвместно с колегите от Бългериън Голф Турс, решиха да ви поднасят всеки месец по един букет от информация за атрактивни, популярни и актуални голф дестинации.

В статиите ще Ви запознаваме с всичко свързано с пътуването до определената дестинация и още повече това ще става около два – три месеца по-рано от най-подходящото време за голф туризъм на разглежданото място. Така ще имате време ако сте вдъхновени от мястото да направите своите резервации и подготовка, така че да сте там точно когато трябва, а нашите партньори от Бългериън Голф Турс, смело можем да заявим, са тези, които най-добре знаят как да организират пътуването Ви от гледна точка на перфектното изкарване и най-малко щети върху портфейла.

В този пилотен материал ще Ви запознаем със структурата на бъдещите статии, като тук ще откриете кратко описание на аспектите от които ще бъдат разглеждани голф дестинациите. Разбира се, ако се налага, в някои от материалите може да има леки отклонения от начертаната структура, но това ще бъде единствено и само в интерес на по-доброто представяне и усещане.

 

 

И така, точките по които ще разглеждаме местата за „голфене” са следните :

ОБЩО ОПИСАНИЕ – кратък уводен текст, в който ще намерите общите характеристики на дестинацията, къде на земното кълбо се намира, какво е характерно за даденото място, с какво сме го запомнили и свързваме, каква продължителност на престоя е най-подходяща.

КЛИМАТ И ГЕОГРАФСКИ ОСОБЕНОСТИ – какъв е климатът, растителният и животинският свят, географските особености и красоти, кога е най-подходящо да голфиме

ГОЛФЪТ – игрищата които трябва да изиграем, описание, сложност, основни характеристики, поддръжка и качество на комплексите, ниво на обслужване, правила и традиции, цени на грийн фиита, бъгита, тролита, топки за тренировка, какво не трябва да изпускаме в про шопа, любопитни факти.

КАК ДА СТИГНЕМ И ДА СЕ ПРИДВИЖВАМЕ – тук ще засегнем вида транспорт, цените на билетите или горивото, разстоянието и времето за пътуване, допустимият багаж и доплащане за допълнителен, варианти за авикомпании и други транспортни компании, трансфери или кола под наем със съответните цени и качество.

НАСТАНЯВАНЕ – къде да се настаним, да изберем хотел, апартамент, вила или друго, какви са цените за съответното настаняване, предимства и недостатъци на едно или друго настаняване, локация спрямо игрищата, на които е добре да играем.

ХРАНЕНЕ – как да се храним, на ресторант или от супермаркета, цени и качество на ресторантите, цени и качество на храните в супермаркета, да резервираме пълен, полупансион или само закуска, какво е задължително да опитаме (местни храни и специалитети), препоръчани заведения и места за хапване.

ПРОСТО ТУРИЗЪМ – това, което не бива да пропускаме извън голфа, културни и исторически забележителности, увеселителни и зоо- паркове, плажове, СПА, природа, разходки и други.

СЪБИТИЯ – комбинация на голф играта с някое събитие, например голям голф турнир, културен форум, панаир, концерт или нещо друго

 

 

 

В заключение ще се опитме да обощаваме цялата информация и да даваме обща насока за това как е най-добре да се организира голф – ваканцията в описаното място, а и смело ще извадим калкулаторите, и ще сметнем бюджета за едно тричленно семейство с двама голфъри и един обикновен турист, като Вие ще адаптирате тази цена към Вашето семейство, група или просто към голф – почивката Ви с любимия човек.

Надяваме се да бъдем полезни и актуални, и винаги ще сме на разположение за съвети, впечатления и забележки от Ваша страна, така че всеки път да ставаме все по-точни и изчерпателни.

Първата посока ще бъде Кипър. Очаквайте материала до края на месеца.

На добър път!

Про Голф Спортен Клуб

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *