Жаждата за официални ГОЛФ турнири у нас след месеци на социална изолация може да се усети дори и ако човек не е екстрасенс. Къде във формат „на вързано“, къде с импровизиран турнир по време на екскурзия, родният голфър се опитваше да задоволи нуждата си да покаже какво е научил през дъъългата „зимна пауза“. Липсваха и приятните турнирни вечери с приятели, подкрепени с хубава храна, напитки и задължителните поднасяния на тема голф-издънки.

Е! Край на сушата. С падането на строгите епидемични мерки клубовете обявиха и първите си турнири.

Идната събота, 13-ти юни, Голф Клуб Правец, стартира традиционно с откриващия сезона „Домейн Бояр“. В 3 дивизии и с безплатно участие, интересът от всички голфъри е огромен. Игрището е в отлично състояние. Окосените рафове и бързите грийнове предполагат победители с ниски резултати. Форматът на турнира го квалифицира и като валиден за Про Голф Ранкинг-а.

А като стана дума за Българската голф Ранглиста, както загатнахме в началото на пандемията, в калкулацията тази година ще има промяна. Ще бъде приложено „замразяване“ на двата „пандемични“ месеца – април и май, които ще се изключват от калкулирането на точките на състезателите в „последните 12 месеца“ С това, първият състезателен месец за сезона се явява юни.

Ето и временната класация към края на миналия сезон 2019:

На 14-ти юни, започва и Веригата от голф турнири за деца и младежи до 21 години, Про Голф Бъбълс. Отново на Правец, тази неделя ще се съберат повече от 50 участника, които ще премерят сили в 4 категории. Организаторите от Про Голф Спортен Клуб работят здраво в дните преди състезанието за да гарантират всеки аспект от високото ниво на турнира.

 

До края на месец юни се очертават още няколко възможности за турнирен голф.

На 20-ти юни, Пирин Голф & Кънтри Клуб открива сезона с грандиозен турнир. За 100 лева такса, участниците, освен турнира получават пищна вечеря и възможност да спечелят няколко къси голф почивки на голф курорти в чужбина, че дори и лелеяното едногодишно членство за най-добрия грос резултат. Форматът в 3 дивизии за сега квалифицира турнира за Про Голф Ранкинга също.

 

На следващия ден, 21-ви юни, Блексирама открива серията „Приятели на БСР“ с първия турнир тази година. Организаторите са приготвили смайващи награди за крайните победители в двете дивизии – 5 дневни голф почивки в класни голф курорти. Таксата за участие е едва 60 евро на фона на стандартното грийн фий, което е добра възможност за не-членовете на клуба се порадват на дизайна на Черния Рицар – Гари Плейър. Дори една малка група от столични голфъри, възползвайки се от услугите на Макспириънс Травъл ще се порадват на дълъг уикенд на това вълнуващо за голф и море място.

Правец Голф Клуб е планирал Калауей Открит Шампионат на Клуба за 27-ми юни. С такса от 110 лева, за  участниците в турнира се включва тренировъчен кръг и шанс за хубави награди. Тук голфърите традиционно ще са разделени в 3 дивизии: А, Б и младежка като първите две ще носят и точки за Про Голф Ранкинг-а.

На 28-ми юни, своя състезателен сезон ще открие Света София Голф Клуб. С такси от 90 лв. за гости и 50 лв. за членове, играчите ще се състезават в 2 категории във формат  Стейбълфорт и освен наградите от турнира, ще заработват точки за Про Голф Ранкинг-а.

За 27-ми юни е планиран и Месечния Медал Турнир на Лайтхаус Голф & Спа Ризорт. Таксите за участие в турнира са от 20 евро за членове до 92 евро за гости. Играчите ще са разделени в 3 мъжки и една дамска дивизия, а всеки от тези кръгове ще носи точки за Про Голф Ранкинг-а.

 

Освежаващи е да видим, че и тази година  ще продължи Женската Голф Лига на Света София, както и традиционните Серии в Сряда на Домейн Бояр.

Да си пожелаем един успешен турнирен голф сезон, изпълнен с радост от играта и развитие на голф общността.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *