Има един постулат доказан във времето…

„Основните елементи на щастието са :

НЕЩО ДА ПРАВИШ,

НЕЩО ДА ОБИЧАШ,

НЕЩО, ЗА КОЕТО ДА СЕ НАДЯВАШ!“

Дойдоха времена в нашия живот когато ПРАВЕНЕТО НА НЕЩО е доста ограничен елемент. Колкото и да си креативен мерките, наложени в световен мащаб, не позволяват кой знае каква активност, а възможности за НЕЩО различно от гледане на телевизия, виртуално общуване, ядене и пиене, може да се каже, че не съществуват…

НЕЩО ДА ОБИЧАШ… Да, всички ние обичаме различни неща и същества, но щом четете тази статия сме сигурни, че едно от нещата, които най-много обичате е ГОЛФЪТ! Обичаме играта, обичаме предизвикателствата, обичаме общуването…

Но в този тежък момент ни остана само ДА СЕ НАДЯВАМЕ! Да се надяваме най-скоро да се докоснем до любимата игра!…

С надежда, но и с реализъм ЩЕ СЕ ОПИТАМЕ да пренаредим календара на клуба, а Вие ще ни извините ако това, което четете в момента не се случи точно така, както се надяваме.

На въпросът „Защо точно сега го правите?“ ще отговорим „Просто защото така го усещаме“, а и защото все пак е време да запалим поне малка искрица НАДЕЖДА!

Преди два месеца Ви представихме нашите планове за 2020 година, сега по същата „схема“ ще представим нашето виждане за същите 5 направления в които планирахме да работим, а и не сме се отказали…

СПОРТНА ПОДГОТОВКА – систематични тренировки на отбора;

ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС – веригата за деца и младежи;

ПРО ГОЛФ МЕДИЯ – раздвижване на сайта в интересни посоки;

ПРО ГОЛФ РАНКИНГ – продължаване на традицията;

…и накрая, черешката на тортата за идния сезон:

JUNIOR INTERNATIONAL PRO GOLF CHAMPIONSHIP – международен турнир за деца и младежи, включен в календара на световната ранглиста!

СПОРТНАТА ПОДГОТОВКА бе прекъсната една седмица след наччалото на активната й част… Все пак инструкции за обща физическа подготовка и голф фитнес са дадени, а състезателите ги изпълняват доколкото могат.

Разликата от предишното представяне е, че отборът се увеличи с още двама нови състезатели, именно Иван Иванов на 9 години и Дани Павлов също на 9 – момчетата са силно мотивирани и решени да постигнат високи резултати в спорта, а техните родители ги подкрепят безпрекословно… Също така има още 4-ма състезатели, които искат да започнат тренировки с Про Голф, но кризата прекъсна за момента разговорите и подготовката по старта на техните програми.

И така… статистиката за момента сочи – 17 активни състезатели в клуба на възраст от 3 до 20 години! Ние определено сме щастливи!

Подготовката ще започне веднага след допускането от властта за игра и тренировки в голф комплексите в България, дори вече има изготвен план как това да се случи при очакваните ограничени възможности.

ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС – тук вече е много сложно да се прогнозира… За момента отпадна първият квалификационен кръг през месец април на Равно поле. Вторият е насрочен за 14 юни на Правец, третият на 22 септември (Пирин Голф) и финалът на 17 и 18 октомври на Света София.

Много вероятно е, ако въобще е възможно да се проведат всички кръгове, те да бъдат организирани при по-строги мерки за дистанциране и без много дейности по „забавната“ част с оглед ограничаване скупчването на големи групи на едно място.

Ще Ви държим в течение за програмата, а вие следете информацията, която постоянно публикуваме във фейсбук и на нашия сайт.

Преговори за пренасрочване на отложения кръг се водят. Идеите са той да се състои през месец юли, естествено на Равно поле.

ПРО ГОЛФ МЕДИЯ – това остана единствената възможност за реализация за момента, но за съжаление актуалните новини са много малко, отново поради пандемията. Все пак ще Ви представим какво може да очаквате в това направление…

Оформиха се няколко рубрики, които доказаха своята актуалност през годините, ето ги тях и честотата, с която ще се опитаме да ги поддържаме:

„Световен голф“ – рубриката ще е активна при наличие на актуални събития от Европейския, PGA, LPGA и женския европейски тур както и при други новини от света на професионалистите и световните голф организации.

„Български голф“ – тук ще отразяваме какво се случва в българският турнирен голф на събития от национален мащаб. Честотата ще бъде определена от българския голф календар.

С „Про Голф Ранкинга“ ще Ви запознаваме при всяка актуализация с конкретната статистика и коментари към нея.

Рубриката „Про Голф“ ще отразява новините свързани с клубната дейност – спортна подготовка, турнири, събития и други, а „БГ състезатели и национали“ ще Ви държи в течение с изявите на елитните български голфъри, които представят страната ни на световната голф сцена.

Ще получавате материал и от рубриките „Голф фактите“, „Подготовката на професионалиста“, „Къде да голфим“ и „Представяме Ви“. В тези публицистични и анализаторски теми ще се говори за интересни факти от света на голфа, как и какво тренират „големите“, а и полезни съвети за Вашата подготовка, къде да прекараме голф ваканцията си и какъв е животът, мисленето и отношението към голфа на интересни според нас личности.

ПРО ГОЛФ РАНКИНГ  – традицията продължава, ранклистата ще бъде актуализирана след всеки месечен период. Вероятно, както и при водещите световни ранглисти ще приложим „замръзване“ на класацията, за месеците на карантината без състезателен голф.

И накрая нашето „бебе“ – JUNIOR INTERNATIONAL PRO GOLF CHAMPIONSHIPСилно се надяваме то да проходи както е предвидено в началото на август! Цялата подготовка за международното събитие от висок ранк е направена. На нашия сайт може да намерите всички материали и информация за турнира, но дали световната ситуация ще позволи той да се проведе все още е загадка. За момента нищо не е отменяно или променяно, но неизвестността си остава…

Пожелаваме на всички да усетят свободата най-скоро!!!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *