Най-старият и най-новият турнир в Българския голф-живот донесоха и най-много шансове на претендентите за челни места в Про Голф Ранкинга през октомври.

На 19-и октомври, на красивото голф игрище край Правец, новосформираният клуб „Пълдин“ от гр. Пловдив, проведе своя Първи Открит Шампионат и с атрактивния си формат, постави истински рекорд с над 100-те си участници.

На следващия ден, бе продължена традицията на най-стария турнир, този за наградите на Волво България, отново отлична възможност за „заработване“ на ранкинг точки.

Хубавото време тази есен даде възможност за провеждането и на традиционния вече 2-дневен Клубен Шампионат на Голф Клуб Лайтхаус, с което и играчите практивкуващи старата шотландска игра в източната част на родината ни имаха шанса също да защитят своите позиции.

Калкулационната машина на Про Голф Ранкинга задейства своя неумолимо обективен цикъл и резултатите показаха следното:

В елитната дивизия „А“, с коефициент от 18,25 продължава да води Дину Пескариу. Може би най-добрият румънски аматьор в момента не записа ранкинг точки през октомврии и привидно огромната преднина от миналия ъпдейт на класацията се изпрари. Само на 0,25 от него остана Александър Евтимов (18:00) и убедително заприходи своята апликация за „Голфър на Годината“ –  титла давана за водачите на Про Голф Ранкинга в края на всеки календарен сезон.

Един друг състезател обаче показа върхова форма в топлия есенен октомври и завоюва 35 точки, изпреварвайки всички останали в дивизия „А“. С това

Илия ел Фелеки спечели приза за „ГОЛФЪР на МЕСЕЦА“ в Про Голф Ранкинга и ще се радва на

Ваучер за тест-драйв на Ауди от Порше България*

.

В Про Голф Ранкинга в дивизия „Б“ с коефициент от 19.63 и повече от смазваща преднина, водач  е англичанинът Тревор Пел. Тревор спечели не един турнир през годината, а с победата си и в Шампионата на Лайтхаус, просто отказа преследвачите си Швьобел и  Крачунеску (13,43).

В тази дивизия Про Голф Ранкинг присъжда септемврийския приз за

„Голфър на Месеца“ на Иван Делчев, заработил 32 точки от двата турнира на Правец и Света София в октомври, найпмного от всиаки в дивизията. Иван демонстрира своята класа и заслужено спечели наградата си:

Награден ваучер за безплатни услуги от Голф Клуб Правец*

До края на сезон 2019 остават само един месец, и титлата „Голфър на Годината“ за втора поредна година ще украси гърдите на 2-мата най-заслижили спортисти.

А ето и как изглежда Про Голф Ранкинга след 1.11.2019:

Про Голф Ранкинг – „А“

Про Голф Ранкинг – “ Б“

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *