С Денис се срещнахме по време на почивката му със семейството му след един тежък състезателен сезон. По-малкият от братята Стайкови уверено върви по стъпките на батко си Райан и с успехите си през тази година може да се прогнозира, че дори ще изпревари постиженията му.

В началото на лятото Денис спечели приза за „Голфър на Месеца“ в Про Голф Ранкинга и със семейството си се порадва на специалната награда, осигурена от BMW.

През последния месец младата звезда на българския голф спечели международния турнир в Белград, а с това и първите си точки за Световната Голф Ранглиста за Аматьори. Следвайки доброто си темпо, в последващата седмица Денис направи и бляскава победа и в Гърция, увеличавайки точките си в Ранглистата.

В един откровен разговор, зеленоокият симпатяга сподели пред Про Голф Спортен Клуб какво му костваха последните успехи и какви са въжделенията му на прага на новия подготвителен сезон.

Про Голф Спортен Клуб:       Здравей, Дени! Как се чувстваш след последните изтощителни седмици на пътуване и състезания?

Денис Стайков:                         Здравейте! Благодаря! Добре съм! Наистина бях много уморен, след серия от изтощителни турнири, но сега, в компанията на приятели и семейство се чувствам възстановен и се радвам на хубавото време и на морето.

ПГСК:   Кажи ни малко повече за турнирите, които спечели. Кое беше най-трудното?

Д.С.        В Белград участвам не за първи път и знаех, че макар и да водя на такова игрище, нещата могат да се развият много лесно в неблагоприятна посока. За щастие най-близкият ми съперник направи повече грешки от мен и аз спечелих. В Атина изоставах с няколко удара от първите място след първите 2 дни, но тогава си спомних на какво ме е учил брат ми – „Винаги играй добре в последния ден на един турнир!“. Това и направих и за радост спечелих.

ПГСК:   Като спомена брат ти Райан, кажи ни как е той? Къде е сега?

Д.С.:      Той е в САЩ и започна своята година в университета  Тексас А&М. Първите му впечатления са по-големи от очакваното. Тренировките на трите игрища на университета са много, ученето е много, а времето за почивка е много малко, на практика никакво. В семейството ми очаквахме с нетърпение момента на заминаването му, но сега ни е някакси празно у дома и ни липсва.

ПГСК:   Университетите в САЩ са една от най-желаните възможности за развитие на подрастващите голфъри. При теб как е?

Д.С.:      И аз се стремя да стигна до тази възможност. Желанието ми е да спечеля стипендия в някой от „голф университетите“ от първа дивизия. Вече стъпих на първото стъпало, влизайки в Световната Ранглиста. Сега ми предстои да подобрявам играта си, за да се класирам в 10-ката на серията от квалификационни турнири през декември в САЩ.

ПГСК:   Желаем успех! … но над какво по-специално работиш в момента?

Д.С.:      Работя много целенасочено с треньора на Националния Отбор, Скот Голди за подобряване на техниката ми. През последните години един от елементите от играта ми, които изоставаха, беше пътинга. Скот анализира техниката ми и промени захвата ми така, че да елиминирам големите грешки. Сега ми е малко трудно, но вярвам, че с тренировките в следващите месеци, ще свикна и ще подобря средния си резултат.

Наред с това се наложи да променя и захвата при играта с айръните и уудовете. Отново Скот забеляза известно отклонение от стандарта – „слаб захват“ с лявата ръка, което ме ограничава в дистанцията в средната и дългата игра и сега привиквам и към тази, нова за мен техника.

ПГСК:   Поздравления за смелостта да променяш техниката на суинга си, макар и досегашната ти да ти носи успехи. Това е един много добър пример и за другите младежи и деца, трениращи голф, които малко или много вземат теб и Райан за пример.

Пожелаваме ти успех с плановете за турнирите през декември и стискаме палци да постигнеш крайната си цел!

Д.С.:       Благодаря! Успех и на вас!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *