24 юни 2019

Вчера в Голф Клуб Света София се проведе вторият от поредицата семинари на Про Голф Спортен Клуб. Времето пощади участниците и организаторите, а сред заинтересованите бяха едни от най-мотивираните и търсещи млади български състезатели.

В 17:00 часа групата от деца, младежи и родители се събраха около тренировъчния грийн и без много предисловия Невян Симеонов започна направо с предвидените за деня теми. Както вече знаете семинарите са разделени на три части, които засягат спортната подготовка, правилата и етикетът, и голф играта с нейните елементи в последната част.

В първата третина лекторите запознаха аудиторията със съставянето на годишната програма на състезателя. Тук бяха засегнати всички части по изготвяне на програмата и начините за това. Хронологично бяха проследени процесите на определяне на целите на състезателя за годината, съставянето на годишният спортен календар и прогнозният бюджет. На участниците бяха показани примерни календари и бюджети, а в продължение на темата бяха споменати основните участници в подготовката и изпълнението на програмите.

Втората част на семинара бе посветена на етикета по време на тренировка. Добрите обноски и правилните практики за добре проведена и непритесняваща никого тренировка бяха разделени в две части – тренировка на игрището и тренировка на тренировъчната зона. Разгледани бяха подходът, действията и вниманието на състезателят необходими за коректното провеждане на подготовката и съобразяването с останалите голфъри на терена. Специално внимание бе отделено на мерките по опазването на игрището и грижите за възстановяване на евентуално нанесени щети в резултат на тренировъчният процес.

В последната част по традиция Про Голф обърна внимание на голф играта. Вчера акцентът бе върху късата игра. Участниците разбраха, че този елемент влияе най-много върху добрия резултат и голфърите притежаващи правилните умения в чипинга и пичинга са едни от водещите на световната голф сцена. Накратко бяха представени основите на късата игра, а детайлите останаха за личните треньори на младежите и девойките. Практичен съвет за тарирането на клъбовете за чипинг и пичинг бе показан, а участниците веднага изпробваха този метод и проявиха готовност да опитат ефектът му върху собствената им игра.

Семинарът завърши с отборен турнир по чип и път на 9 дупки, а след изиграните плейофи класирането изглеждаше така:

1-во място – Любо Тушев в тандем със седемгодишният Матей Матеев

2-ро място – Матьо Асенов с Драгомир Драганов

3-то място – родителите Любо Асенов и Калоян Касабов

Родителите се включиха активно не само в турнира, но и в дискусиите. Те получиха съвети за планирането и бюджетирането на децата си в подготовката и участието им на международни и вътрешни турнири, а някои татковци помагаха със знания и съвети относно джентълменското поведение по време на тренировка и игра.

Следващият семинар ще се проведе на 6-ти октомври (неделя) от 15:00 часа в Голф Клуб Света София, а темите ще бъдат, както следва :

Тема 1 (от спортната подготовка) – ИЗГОТВЯНЕ НА МЕСЕЧНА И СЕДМИЧНА ПРОГРАМА ЗА ТРЕНИРОВКИ

Тема 2 (от правилата и етикетът) – ЛЮБОПИТНИ КАЗУСИ И РЕШЕНИЯТА ИМ

Тема 3 (от голф играта) – ПЪТИНГЪТ

Очакваме Ви отново!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *