10 юни 2019

Когато желанието е налице, а организацията на високо ниво нещата започват да изглеждат професионално, а нивото на играта расте!!!

(резултатите са публикувани в края на статията)

Да, това е факт… Веригата Про Голф Бъбълс набра скорост и в момента смело можем да споделим едно мнение на родител от вчера – „Тези турнири са, може би, с най-високо ниво в българския голф!“. Далеч сме от мисълта, че Бъбълс е най-доброто, а и нашата философия се разминава с това твърдение. Ние, от Про Голф, искаме повече и повече…

Искаме повече участници!

Искаме повече добри резултати!

Искаме повече щастливи деца и младежи!

Както всеки път, така и за вчерашният турнир организацията беше започнала много отдавна, а мотивацията на екипа пораснала. Денят започна нормално, рано… В ранни зори бяха подготвени пакетите с храна и напитки за игрището, балоните бяха налице, а подаръците за състезателите грижовно пакетирани – този път всеки получи шаблон и маркер за маркиране на игралните топки, всички знаем, че едно от най-важните неща в голфа е това да идентифицираш безупречно топката си…

Най-нетърпеливите обсадиха рецепцията на Голф Клуб Правец още в 8:30! Докато ентусиазираните деца чакаха да започне регистрацията домакините от Правец подготвяха терена. Феъруеите бяха прегледани за проблемни зони, бункерите старателно загладени, а грийновете подстригани подобаващо за голям турнир. Камелия и Робин подготвиха стартовите листа и разпечатиха скор картите за участниците с изключетелно внимание и без каквито и да било пропуски, а платформата за резултатите а живо бе финално проверена и подготвена с тяхна помощ и разбира се с отговорният специалист от Про Голф Спортен Клуб за това, Тодор Стратиев.

Точно в 10:00 вратите бяха широко отворени и първите малчугани получиха поздрави за добре дошли ведно с турнирните пакети за игрището. Много балони трептяха навсякъде в клуба, а усмивките ставаха все повече с всяка изминала минута!

Официалното откриване този път бе кратко, без много подробности и премина, по-скоро като техническа конференция за предстоящото състезание. Указанията за форматите на игра в различните дивизии и призивите за спортсменско поведение бяха обичайните, а специално внимание бе отделено на вероятността за гръмотевични бури през деня и правилата за действие в такива ситуации.

Времето все пак бе благосклонно, като през целия ден се радвахме на нормални температури, придружени с облаци, но без съществени валежи и бури. През втората част на съсътезанието се наложи прекъсване поради опасност от светкавици, но то бе кратко и по-скоро превантивно, тъй като до сериозни промени във времето не се стигна. Единственото „охлаждане“ на страстите дойде малко преди финала с петминутен проливен дъжд, но това бе наложително, предвид нажежената състезателна атмосфера.

И така… Първи, по традиция, стартираха най-добрите или съсътезателите в категория MAXI, а признанието и уважените да открият турнира получиха зрелостниците Ивана Симеонова, Райан Стайков и Дими Савов. Пионерите в българския състезателен голф показаха за пореден път висока класа, а Райан дори изигра кръга на пар и с това спечели златния медал в дивизията. Останалите четирима претенденти в MAXI бяха Цанко Цанев, Денис Стайков, Кристиян Цветанов и Христо Янакиев… През целия кръг Крис поддържаше високо ниво на игра и завърши на +3, но Денис грабна бронза в последния момент с бърди на последната дупка, а Цанко завърши с няколко бърдита и игъл на 14-та, което оформи резултат от +1 и сребърен медал.

Близнаците Алекс и Кристофър Барнард „поведоха кервана“ в MIDI от първи тий бокс, последвани от бързо израстващите в играта Дамян Гулев и Горян Лазаров. Те приключиха кръга достойно, но с резултати недостъчни за голямата тройка. Така се случи и с Петър Белелиев, който даде сериозна заявка в началото, но трудните пин позиции не бяха благосклонни към него. Златото заблестя напълно заслужено на гърдите на Соломон Канети. Младежът за пореден път доказа, че системните тренировки и голямото желание дават и прекрасни резултати. Дани Янакиев и този път не си тръгна без медал, най-малкият в дивизията изигра поредния добър кръг и спечели второто място, а трети се нареди Филип Китов Младши, видимо търсещ обаче повече…

Сензацията на турнира този път бе дивизия MINI+…Тук победителят записа 58 точки!!! Георги Кръстев игра безапелационно и заяви участието си в по-горната дивизия от следващия турнир, а златото определено му прилягаше. Втори с 45 точки се нареди Виден Нацев Младши и потвърди, че желанието му да участва в тази дивизия е напълно обосновано, а третото място този път остана за „дежурния“ победител в „Минитата“ Артър Росийл. Асен Чакъров и Вики Георгиева останаха само на няколко точки от медалите, но затова пък подобриха чувствително личните си постижения.

В MINI както винаги вреше и кипеше. Нищо не можеше да удържи страстите, дори и тъмните облаци във втората част на играта. Самуил Касабов, Матей Матеев и Петко Лазаров стартираха последни, но завършиха с много добри резултати, а Петко дори спечели наградата за „Най-добър Малчуган до осем години“ – ръкавица от официалният партньор на Про Голф, US Kids Golf. Калия Кръстева, Боян Станчев и Александър Анагностос дебютираха в турнира и дадоха серизна заявка за намесване в разпределението на медалите занапред. Момчил и Теодор Брусеви заедно с Теодор Тодоров също бяха от новаците, но вече с опит от един турнир зад гърба си играха със самочувствие и респект…

В средата на класирането се наредиха Борис Венелинов, Красимир Нацев, Деян Кайзеров и Натаниел Нюбъри, а борбата за разпределение на медалите бе между Лукас Грийн, Матьо Асенов, Емил Ботев и Димитър Друмев. В крайна сметка, логично, със златото се окичи Емо, а това бе очаквано предвид сериозното му отношение и завидната концентрация като на голям човек… Втори остана Димитър Друмев, а само с една точка по-слаб резултат Матьо взе бронза.

Предавайки скоркартите си състезателите бяха посрещнати от палавите роботчета на „Технократи“, а батко Иво показа на всички как да се доближат до високите технологии. В рамките на 3 часа децата имаха възможност да управляват, контролират и дори да създадът собствен робот, а най-успешният модел бе изработен от най-малкият участник, Луи Росийл.

Медалите бяха връчени от ръководителя на една от най-иновативните компании в информационните технологии „Атлон“, Михайло Николич. Миша, както всички го наричат, разказа на децата за технологиите на бъдещето и безбройните инициативи на неговите колеги в посока детското развитие и обучение.

Тортата бе огромна!

А само 40 минути след приключване на събитието постъпи и първата регистрационна форма за следващия кръг! Авторът и бе Натаниел Нюбъри…

Резултати от Про Голф Бъбълс 2:

https://www.golfbox.dk/livescoring/tour/?language=2057#/competition/2043854/results/2086219

За регистрация за следващия кръг: http://progolf.bg/регистрация/

 

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *