Сезон 2019 вече сериозно завладява ума и сърцата на запалените голфъри и голфърки и е крайно време да обявим класацията в Про Голф Ранкинга след неговото първо обновяване тази година.

Някои от клубовете се възползваха от хубавото време през март и откриха официално с турнири в самия край на месеца. Това ни позволи да обединим иначе слабия на голф събития „Женски месец“ с традиционно пролетния април, с което турнирите носещи точки за Про Голф Ранкинга в първия ъпдейт станаха 5.

През 2019-а, в процеса на определяне на точките и наградите в Про Голф Ранкинга въвеждаме 3 нови елемента.

Вече обявихме, че напълно отделна Дамска дивизия ще даде възможност на все повече увеличаващия се брой голфърки в България, да се състезават за титлата „Най-добра“. Специално за тях подготвяме и подходящи награди, с които да бъдат отличавани призьорките всеки месец. Подготовката ни тук още не е завършила, поради което и Дамският Про Голф Ранкинг още не е готов, за което ще помолим за търпение.

Втората промяна тази година идва с ограничение за само един турнир от клуб в месеца, от всяка от категориите да може да носи точки за Ранкинга. Вярваме, че по този начин ще можем да балансираме по-добре класацията. Доколкото е възможно, преди началото на всеки месец, ще обявяваме и списъка с предстоящите Ранкови турнири. В интерес на голфърите обаче, оставяме отворена възможността за предложения от клубовете за включване и на допълнителни турнири.

Третата новина за този сезон е, че наред с вече утвърдените ни партньори от 4 от Голф Клубовете, за предоставянето на наградни ваучери за призьорите в месечните обновявания привлякохме и един нов, с обещания за сериозна подкрепа през тази година. Съвсем скоро ще го обявим, но за сега можем да кажем само, че е един от най-известните производители на автомобили.

А сега да видим и развитието на класацията след първия си мартенско-априлски ъптейд. Точки носеха Откриващите турнири на Света София и Пирин Голф, Златен Рожен на Пирин Голф, както и първите два Мантли Медъл турнири на Лайтхаус Голф Клуб.

В елитната дивизия „А“, в която точки са регистрирали 160 състезателя, начело, с коефициент 16,88, отново излезе Алекс Евтимов, записал едно второ място в края на март на Пирин Голф. От лидерската си позиция на второто място с 16.50 слезе „Играчът на 2019-а“ – Пламен Мицански и изглежда, че двамата голф-адикти ще продължават да се предизвикват един-друг в този своеобразен дуел. На третото място се завърна друг добре известен на голф-аудиторията състезател. Момчил Шишков (15.23).

Играч на месеца“ в дивизия „А“ на Про Голф Ранкинг е младият Денис Стайков. С една победа и едно 4-то място през месеца, Денис събра най-много точки – 41 и показа страхотно израстване в играта си. Денис ще се радва на:

Ваучер за Уикенд Тест-Драйв на БМВ или МИНИ от М-Кар София

Предполагаме, че Денис ще използва това право на с родителите си, заради липсата на Сидетелство за Правоуправление. 🙂

В дивизия „Б“, със зашеметяващите 225 състезателя, също установихме размествания на върха. Водачът от миналата година Димитър Белелиев не регистрира точки в първия месец на годината и отстъпи мястото си на много постоянния Тодор Костов, който благодарение на точките си от миналата година оглави Ранкинга с 15.67 коефициент. След него, с коеф. 14.86 на второто място се нареди Стоян Ангелов, който с двете си 4-ти места през месеца, събра 0бщо 32 точки, с което заслужи и титлата „Играч на Месеца“ в дивизия „Б“. Стоян ще се радва на:

Грийн Фий за двама на игрището на Голф Клуб Света София*

Про Голф Ранкинг след април 2019!

Дивизия „А“:

КЛАСИРАНЕ

 Точкуване от турнирите

Дивизия „Б“: 

КЛАСИРАНЕ

Точкуване от турнирите

*Нека играчите да се свържат с нас за получаването на ваучерите.

През месец месец май турнирите, носещи точки за Про Голф Ранкинг-а са:

 • „Св. Георги – Президентската Купа“ на Трейшън Клифс. 4.5.2019
 • „Св. Георги“ – Лайтхаус – 4.5.2019
 • „Пирин Голф Вакейшън Голф Чалъндж“ – 4.5.2019
 • „Домейн Бояр“ – Правец Голф – 18.5.2019
 • „БГ Оупън“ на БлексийРама и Лайтхаус (категория Оупън и Държавни Първенства)– 23-25.05.2019

За месец юни предвиждаме следните Ранкови Турнири:

 • Кейп Калиакра“ – БлексийРама, Лайтхаус, Трейшън Клифс – 13-16.6.2019 (категория Многодневен)
 • „Калауей Шампионатът“ – Правец Голф Клуб – 15.6.2019
 • „Ормано Голф Къп“ – Пирин Голф – 29.6.2019

Юлската ранкинг програма, за сега, предвижда:

 • „Държавно Първенство на БГ: – Пирин Голф – 6-7.7.2019 (категория „Оупън и Държавни първенства“)
 • „БДО Голф Чалъндж“ – Пирин Голф – 20.7.2019
 • „Правец Клубен Шампионат“ – Правец Голф – 27.7.2019
 • „Мантли Медъл“ – Лайтхаус – 27.7.2019

Про Голф Спортен Клуб

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *