12 май 2019

Вчера, в голф комплекс Света София се проведе първият от поредицата семинари за „голф знанието“ – Про Голф Тайм. На тренировъчната зона се събраха около 30 младежи и родители за да се запознаят с гледната точка на Про Голф Спортен Клуб за развитието на младите съсътезатели, да научат повече за основните правила в голфа, представени от сертифицираните международни съдии Константин Икономов и Борис Чакъров и да получат информация за някои от основите на дългата игра в голфа.

Инициативата на Про Голф Спортен Клуб бе подкрепена с голямо желание и професионален подход от столичния голф клуб в лицето на мениджърите Константин Икономов и Иван Андонов, професионалния треньор по голф Борис Чакъров, мениджърa на Националния отбор по голф Станко Маринов както и на много младежи занимаващи се сериозно с любимия спорт, а и на техните родители.

Семинарите Про Голф Тайм съдържат три части…

Част „СПОРТНА ПОДГОТОВКА“ – тук в рамките на 30 минути присъстващите биват запознавани с различните части и структура на спортната подготовка. На вчерашния семинар темата бе „Изграждане на цялостна концепция и стратегия за развитие“, а в следващите три семинара ще бъдат засегнати „Изготвяне на годишна програма, в т.ч. турнири, подготовка, възстановяване“, „Изготвяне на месечна и седмична програма за подготовка“ и „Структуриране на единичната тренировка“.

В част „ПРАВИЛА и ЕТИКЕТ“ в рамките на 60 минути ще ви запознаваме с правилата и поведението на голф игрището и тренировъчните зони по време на турнирна игра и по време на подготовка. Вчера Косьо и Боби демонстрираха под формата на ролеви игри, „Основните правила и най-често срещаните казуси за правилата”. В следващите издания Ви очакват „Етикетът на тренировката (игрище и тренировъчна зона)“, „Правилата – любопитни казуси и решенията им“ и „Етикетът по време на състезание“.

В последният раздел на Про Голф Тайм място намират основите на голф играта в различните й аспекти като вчерашният ден бе посветен на „Дългата игра“, а в следващите семинари ще Ви запознаем с основите на Късата игра, Пътинга и Тактиката, в комбинация с Психологията.

Въпреки повечето „суха“, теоретична материя децата се забавляваха, а родителите им с интерес записваха това, което им се струваше полезно и важно. По-нататък ще се постараем да стане по-интересно и раздвижено и да привлечем още присъстващи, с което да провокираме желанието за развитие в този благороден спорт.

Снимки от събитието може да намерите на нашата страница във фейсбук, а ние сърдечно благодарим за безкористната подкрепа от LAP.BG в това направление!

Про Голф Спортен Клуб

Снимки: lap.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *