За мен основната причина за победите на Европейския отбор в последните издания на Райдър Къп е ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТТА, макар, че в новата процедура по избор на 12-чления отбор, броят на играчите избрани от Капитана (от мен) ще се намали от 4 на 3-ма“. С това започна своето изказване, обявило процеса по избор на Европейския отбор за Райъдър Къп за открит, новият капитан – Падриг Херингтън.

Днес Европейският Тур обяви и другите детайли по избора, започвайки с това, че броенето на точките започва от BMW PGA 2019 Шампионата на Уентуърт по късно тази година през септември и завършващ със същия турнир през септември 2020-а.

Сигурните места ще са запазени за първите 4 в листата от Европейските точки и топ 5 на тези от листата със Световни точки, като с приближаването на края на квалификационния период, точките ще се умножават по 1,5.

Европейската централа за пореден път показа решителността си в подкрепата на своя календар като потвърди, че точки няма да се вземат от турнири провеждащи се по същото време, когато се провеждат турнирите от Ролекс Сериите.

Херингтън почерта, че …Аз съм щастлив, че процесът стартира и завършва именно в Уентуърт, което е едно емблематично място, истински дом на Европейския Тур

Про Голф Спортен Клуб

Източник: European Tour

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *