Когато в началото на 60′-те години на миналия век, Марк Маккормак, сформира „Голямата Тройка в Голфа“ („The Big Three“), събирайки в едно Арнолд Палмър, Гари Плеър и Джак Никлаус, на които е мениджър, любимата ни игра започва трансформацията си от едно донякъде затворено клубно занимание в популярния по цял свят, спортно ориентиран и силно привлекателен за телевизията, ГОЛФ. Това става не само заради бизнес интуицията и ентусиазъм на Маккормак, но най-вече заради уникалните личности на тримата играчи, които през тези години изграждат едно непреходно приятелство.

Embed from Getty Images

„Кралят“ – Арнолд Палмър – почина преди няколко години, оставяйки на света своето наследство, както за голфа така и за обществото, основно заради своята дейност в благотворителни каузи и за да „запълнят“ мястото му в в Голямата Тройка, домакините на Мастърса поканиха най-естествения избор за това, Том Уотсън, който пасна идеално в освободеното място. Вчера, в едно от най-емоционалните състезания в голфа – „Пар 3 Състезанието“ на Огаста, тримата за пореден път показаха автентичността на таланта им с радостта, която изпитват най-вече от предаването на това наследство към своите внуци, а и към всички зрители на игрището.

Embed from Getty Images

Някакси съвсем естествено, съвсем „невинно“, в последващия ги флайт организаторите бяха включили едни други трима състезатели. Рики Фаулър, Джордън Спийт и Джъстин Томас не само са едни от претендентите за титла тук. Представителите на новата вълна в голфа от последните 5 години внесоха един нов, по-свеж привкус в губещата популярност игра и й вдъхнаха нов живот, особено сред младата аудитория. Рики, Джордън и Джей. Ти. са отдавна вече най-близки приятели, израснали заедно, състезаващи се в аматьорските отбори и споделяйщи малкото си почивни ваканции заедно със своите близки.

Дали след години за тези тримата няма да се говори като за „Новата Голяма Тройка в Голфа“?!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *