Години наред ние от Про Голф провокираме младите голфъри и техните родители да начертаят пътя си в голфа. Този спорт може да даде много различни възможности в житейската реализация на хората, които го практикуват, а професионалната подготовка от ранна детска възраст дава силни предпоставки за изграждането им като сериозни, отговорни и успешни личности. В същото време, систематично натрупаните спортно-технически умения в периода на израстване могат да изкристализират в няколко различни линии на развитие.

Може би най-желаната от всяко дете крайна цел е реализацията му на професионалната голф сцена – това няма как да стане без систематична подготовка още от най-ранна детска възраст.

Не по-малко привлекателен е вариантът, в който професионалните усилия от малък те довеждат до групата на елитните аматьор-голфъри, които както всеки занимаващ се с този спорт човек знае, че в спортно-техническо отношение по нищо не отстъпват на професионалистите, а единствената разлика е, че аматьорите не са обвързани с професионалните асоциации, с тежки спонсорски договори и неспирните ангажименти към професионалния спорт.

Другите две направления, в които ранната професионална подготовка може да помогне са атрактивни по друг начин. Един от най-популярните напоследък планове за житейска реализация сред младите е обучението в елитни университети по целия свят. Един добре подготвен и реализиран в младежките международни състезания спортист може да получи сериозна помощ под формата на спортна стипендия за влизане в желания университет. И на последно място, но не и по важност, човекът който от ранна детска възраст се занимава професионално с голф може да получи безценни дивиденти, изграждайки качества като дисциплинираност, толерантност, коректност, почтенност както и натрупвайки много ценни контакти до достигане на своята зрялост, а всичко това може да е обещаваща основа за целия негов живот!

Във връзка с горното подготвихме и нашето „ДЪРВОТО НА ГОЛФ Кариерата“, което визуализира различните пътища за постигане на крайната цел, усилията които трябва да се вложат на всеки етап от нея, както и километричните камъни определящи моментите за вземане на решения по избора на конкретния кариерен вариант.

И така, това бе последният материал от увода към сезон 2019. Още веднъж Ви пожелаваме успех и много красиви моменти на зеления килим!

Про Голф Спортен Клуб

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *