Веригата за деца и младежи набра скорост през годините и вече събира почти всички малчугани в четирите си кръга. До момента децата и младежите се състезаваха в три категории, MINI, MIDI и MAXI, разделени според личния хендикап, респективно нивото на игра на всеки състезател.

Практиката показа, че в дивизиите с по-напреднали голфъри, MIDI и MAXI, регламентът покрива почти изцяло изискванията за създаване на здрава и коректна състезателна среда и поради тази причина за момента не се налагат промени.

Приятната изненада дойде от набирането на голям брой състезатели в дивизия MINI, който дори надвишаваше другите 2 дивизии, взети заедно. С тази голяма група дойде и голямото разнообразие на участници, което стана трудно за обхващане от правилата на само една дивизия. За 6-7 годишните сладури, дори изнесените тий-та не даваха добра възможност за записване на точки, докато за техните поотраснали батковци и каки, така определените разстояния и намален брой дупки, се оказа недостатъчно предизвикателство.

Ето защо, Про Голф Спортен Клуб реши да добави нова дивизия във веригата – MINIPLUS, в която ще се състезават децата с хендикапи над 16 и навършили 12 години, (родени през 2006 и предишни г.) докато в MINI остават малчуганите до 12 години (родени през 2007 и след това) и отново с хендикапи над 16. В MINI, както и досега, състезанието ще бъде на 9 дупки, нетен стейбълфорт с хендикап 36 за всички и изнесени тий-боксове, а в MINI PLUS ще се състезават на 18 дупки, нетен стейбълфорт с хендикап 36 за всички и от червените тий-боксове. Вярваме, че така силите ще са по-изравнени, а удовлетворението по-голямо.

Остава в сила правилото, че ако някой желае може да се запише в по-горната дивизия, дори и да не покрива хендикап лимитите или възрастовото ограничение. Целият регламент е публикуван на страницата на Про Голф Спортен Клуб, а тук прилагаме и линк към него: http://progolf.bg/bubbles/

Про Голф Спортен Клуб

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *