Новия сезон започва със задаване на нови стандарти в българския младежки голф.

В събота, на ежеседмичния турнир по голф на Пирин Голф и Кънтри Клуб, вълната от  подрастващи голфъри в България смело заяви своите претенции за свое място на родната, а защо не и на международната голф сцена.

В елитната дивизия „А“ с хендикапи до 18, най-добрият ни голфър през последната година Райан Стайков, наниза цели 6 бърдита за краен резултат от -4 (68) и взе второто място в нетното класиране. Победителят от първия Про Голф Бъбълс през 2017-а, редовно играе под пара, демонстрирайки резултатите на последователната си подготовка, донесла му по-рано тази година и успехите от САЩ, титлата от Кипър и стипендията в американския университет.

( през 2019-а, Про Голф Бъбълс стартира на 21 април, на Света София Голф Клуб)

Друг много силен младеж от новата вълна голфъри, Кристиан Цветанов, също показа стабилна игра и с +8 (80) и 34 нетни точки, зае 6-тото място в турнира.

Денис Стайков, по-малкия, но много амбициран брат на Райан, показа също един много стабилен кръг (78), но липсата на бърдита и нещастното двойно боги на 18-а му попречиха да се намеси в борбата за призовете.

На 14-то място, с 30 точки се класира Дамян Гулев. Младежът едва от няколко години се запали по играта, но страстта му го води постоянно на тренировъчното игрище и резултатите почват да се виждат.

Групата от новаци в елитната дивизия се допълни и от Горян Лазаров, добре познат с титлата си на това игрище от 3-тя квалификационен кръг на Про Голф Бъбълс, през миналата година. Играта от най-далечните тий-боксове се усети по-трудна за Горян, но той не се отказа и записа 21 точки за деня.

Не по-малко емоционална за феновете на младежкия голф, за родителите и треньорите се оказа втората дивизия („Б“) в турнира. Убедителна победа тук извоюва младият белгиец, Артър Росийл, който с 3 бърдита на задните 9 дупки и краен резултат от 46 точки „отказа“ конкуренцията в дивизията и грабна първото място. Тези които познават Артър, са много радостни с успеха му, но и не така изненадани. Амбицията по голфа на русокоското е много заразителна и след като спечели голямата награда в миналогодишния Бъбълс, знаехме че тепърва ще вибдаме нови нива в играта му. Браво̀, Артър!

Трети в дивизията се нареди един друг симпатяга от това поколение, Петър Белелиев. Синът на миналогодишният лауреат на Про Голф Ранкинга в дивизия Б, Димитър Белелиев, записа 40 точки демонстрирайки амбициите си, резултат от тренировките си през зимния подготвителен сезон.

В топ 10, на 8 място виждаме един друг симпатяга от това поколение, Соломон Канети, който с 34-те си точки показа само малка част от потенциала си. Следете това момче, защото в следващите месеци очакваме той да намали хендикапа си и заяви мястото си в елитна дивизия „А“.

Желаем успех на всички младежи както в голфа така и в училище!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *