Вчера Маги Борисова приключи първия международен турнир за настоящата календарна година. На игрището Roganstown Hotel & Country Club в Ирландия тя взе участие в Irish Girls U18 Open Stroke Play Championship, един много силен турнир с елитно международно участие на много класни състезателки.

Ирландия посрещна нашата състезателка с типичното време-дъжд, вятър около 33 км/час и температуриот 3 до 7 градуса. През първия ден Маги изигра първата девятка с богита на 3-та, 4-та и 6-та дупка, а бърдито на 5-та донесе един прекрасен стартиращ резултат. Вторите девет нашето момиче започна с още едно бърди на 10-та, но богитата на 13-та, 15-та, 16-та и 17-та доведоха до крайното +6 за деня и 47-мо място във временното класиране.

За втория кръг младата ни надежда излезe доста уморена от силния вятър, студа и валежите. Стартът бе отлаган на два пъти поради замръзване на грийновете, а началото за Маги бе кошмарно с двойното боги още на 1-ва дупка, резултат на попадането на топката й в дълбок и стръмен бункер. На 7-ма бе записано още едно двойно боги, а тройното на 8-ма и двойното на 9-та тотално разстроиха нашето момиче.

През втората половина на кръга Маги направи всичко възможно да се стабилизира и това бе факт затвърден и с бърди на най-трудната дупка, 18-та. Финално кръгът бе завършен на +8 и 56-то място в класирането от 112 класни състезателки от Ирландия, Шотландия, Англия, Уелс, Германия, Холандия и много други държави.

В крайна сметка представянето на Маги Борисова можем да отчетем като успешно, а нейните основни притеснения, като че ли дойдоха от бързите, терасирани грийнове, но това е нещо, което ще бъде поправено в най-кратки срокове и надяваме се още след две седмици националката ни да покаже класа на Открито Младежко Първенство на Малта, за където тя заминава на 12-ти април.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *