Еди Пеперел се е устремил към успешна защита на титлата си в Betfred British Masters, след като потвърди, че ще се присъедини към приятеля си, домакинът на турнира Томи Флийтууд, на игрището на Голф Клуб Хилсайд от 9 до 12 май.

Пепърел е само три дни по-млад от Флийтууд и двамата са израснали заедно в младежкия и аматьорския голф, преди да се насладят на няколко победи в Европейския Тур.

Сега и двамата играчи са в Топ 40 на Официалния Световен Голф Ранкинг – Флийтууд се класира на 12-то място, а Пепърел на 36-то – като и двамата стават все по-популярни личности сред феновете.

Пепперел спечели най-голямата си победа в кариерата си до момента на Бритиш Мастърс в Уолтън Хийт през октомври миналата година, само две седмици след като Флийтуд направи запомнящия си дебют на Райдър Къп в Париж, спечелвайки срещу САЩ четири победи заедно с Франческо Молинари .

Двамата бяха част от четиримата водачи след първия кръг миналата година на Уолтън Хийт с еднакъв резултат от 67, но Пеперел устоя на теста и завърши с два удара преднина пред шведа Александър Бьорк, благодарение от следващите кръгове от 69, 71 и 72, а Флийтууд в крайна сметка сподели деветата позиция.

Това беше и втората победа на Пеперел в 2018 г. след Commercial Bank of Qatar Maters, след която заяви, че в резултат на тях е открил някакво нова увереност в себе си.

„Беше приятно да водя цяла седмица, чувствайки се много удобно в тази позиция и всъщност очаквах да спечеля още от четвъртък“, каза Пеперел. „Определено отключих известна увереност тази седмица, която не бях усещал преди.

„- Сега очаквам с нетърпение да отида на Хилсайд тази година и да се опитам да разстроя колегите от Севера.“

„Израснал съм с Томи и фактът, че той е домакин на събитието е страхотен за него. Вълнувам се да бъда част от турнира и заради него и заради Тура. Искам да играя добре, да направя добро шоу и в крайна сметка да се намеся в борбата за челните места. “

Флийтууд следва стъпките на предишните домакини Иън Полтър (2015), Люк Доналд (2016), Лий Уестууд (2017) и последният Джъстин Роуз (2018), които всички играят важна роля в успеха на турнира след неговото повторно включване в графика на Европейски Тур.

Звездата на Ryder Cup Флийтууд израства в крайбрежния град Саутпорт, където се намира голф клуб Хилсайд и той с нетърпение очаква да посрещне приятеля си Пеперел там.

„Той защитава шампионската си титла, неговата втора победа през миналата година и мисля, че това беше най-впечатляващото му представяне досега“, каза Флийтууд. – „Чудесно е да ми гостува на Хилсайд.:

„Да бъдеш наречен Шампион на Британските Майстори е много специална титла и той изпълнява ролята брилянтно. Много щастливи да го гледаме отново. “

Про Голф Спортен Клуб

Изт. European Tour

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *