Изненадващо силни резултати в трудни метеорологични условия показаха претендентите за челните места в провелия се през изминалия уикенд, в подножието на все още заснежените пирински върхове, Откриващ турнир по голф на Пирин Голф и Кънтри Клуб. Разделени в 3 дивизии, играчите се изправиха срещу силния източен вятър, ниските температури, невъзстановените от зимата още грийнове и твърдите и опасни феъруеи.

Във всяка от трите дивизии, домакините от Пирин Голф предоставиха по три нетни награди както и една грос награда за най-добрия стейбълфорт резултат от всички участници. Друга свежа новина от домакините беше много интересната дегустация на уиски, в която изявеният специалист в областта, Гаро Узунян, разказа за историята и качествата на 3 селектирани от него продукта от индустрията.

Турнирът запали и мотора и на Про Голф Ранкинга за новия сезон 2019, а по-надолу ще откриете и неофициалното класиране на всички дами в него, официализиращо класирането при по-нежните, но не и по-малко запалените състезатели в голфа в България.

В дивизия “C” победи Влатко Десподовски с 39 точки, следван от младия но набиращ скорост Георги Кръстев с 37 т. и Д-р Николай Чакъров от Търговище (34 т.), записал първи в кариерата си подиум, не без помощта на новите си айръни.

Влатко Десподовски

Николай Чакъров

В средната дивизия „В“ , с бърди на 16-та и 35 т. златото грабна Петър Михалев от новия, но много ентусиазиран Голф Клуб „Парк Езеро“ в Бургас. Димитър Златевски с 34 т., подпечатани с класически пар на 18-та, остана втори, а любимецът на местната голф общност, Христо Божиков се добра до третото място (33 т.).

Георги Кръстев

Петър Михалев

В майсторската дивизия „А“ конкуренцията беше ожесточена. На терена се бориха състезатели от националния отбор, редом с доайените в спорта. С 2 бърдита и 76 грос удара (32 грос стейбълфорт точки), първото място  заслужено спечели Денис Стайков. Той беше и най-добър в нетното класиране, но по правилото на организаторите в това класиране купата за победител прегърна Алекс Евтимов със 74 нетни удара, заради многото си парове но и заради ключовото бърди на 17-та. С равен брой нетни 75 удара на второто и третото място се наредиха лидерката в женския ни национален отбор, Ивана Симеонова и спасяващият всяка ситуация,“Българският Себе Балестерос“, Стефан Кралчев. Ивана сподели пред Про Голф, че през целия ден се е радвала на дългите си удари, довели на пар 5-ците до 2 от общо 3-те й бърдита в кръга.

Ивана Симеонова

Стефан „Балестерос“ Кралчев

В неофициалното класиране при всички жени, победи Ивана Симеонова с 33 точки, следвана от Елка Георгиева с 32 и Бойка Мицанска с 28 т. и по-добри точки на задните 9 дупки – 16, с което за мястото на подиума изпревари Ваня Маневска, също с 28 точки, но с по-слаба задна девятка (14 т.)

Резултати Дами

Статистиката от тунрира за победителите в дивизия „А“ разкрива и част от причините, стоящи зад техните успехи:

Денис Стайков:

  • Най-много парове и бърдита        – 13     (Т1)
  • Най-много бърдита                          – 2       (Т2)
  • Среден брой удари на пар 5-ците – 4.50 (1)
  • Среден брой удари на пар 4-ките – 4.50  (Т5)
  • Среден брой удари на пар 3-ките – 3.25  (Т2)

Алекс Евтимов:

  • Най-много парове и бърдита         – 13     Т1)
  • Най-много бърдита                           – 1      (Т6)
  • Среден брой удари на пар 5-ците – 5.25  (Т4)
  • Среден брой удари на пар 4-ките – 4.20  (2)
  • Среден брой удари на пар 3-ките – 3.50  (Т7)

Април се очертва дори още повече изпълнен с емоции и събития свързани с голфа.

На 21 април, игрището на Голф Клуб „Света София“, клубът ни ще проведе Първият квалификационен кръг от Веригата за деца и младежи до 21 години, Про Голф Бъбълс.

А на 19 април, петък, за първи път в България, на игрището на Правец Голф Клуб, ще се състои състезанието по

Компрес Голф, в което на голфърите ще се наложи да балансират играта си на терена с времето за побягването му.

Очаквайте скоро и информация за развитието на Про Голф Ранкинга, както обещахме, този път и с отделната Дамска Дивизия.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *