В стремежа си да популяризираме и развиваме голфа в България, тази година решихме да внесем един нов нюанс в голф емоциите в страната. Макар и нов за България, всъщност скоростният голф е вече сериозно познат в развитите голф страни като САЩ, Великобритания, Австралия и др.

Тук решихме да го наречем Компрес Голф, не само защото партньорите ни от Компрес Спорт България се съгласиха да подкрепят идеята, а и защото този път на състезателите ще се наложи, наред с вечния стремеж да „компресират“ броя на ударите си да „компресират“ и времето за преминаване на игрището,.

Друга причина за организирането на този формат е запълването на една празнина в любимата ни игра, която на много от вас, сигурен съм, също липсва – тренировката с повишен пулс. Голфът е една много дълга и доста натоварваща „разходка“, със сериозни физически и технически предизвикатества, но пулс можем да вдигнем в повечето случаи само на първо тий, пред фотографите и то само в началото на „голф-кариерата“ ни.

Също, вярвам много от вас ще са най-малкото любопитни, а също озадачени и развеселени, но най-вече предизвикани от качеството на ударите, които ще се наложи да направят с повишения си от бягането и под неумолимото тиктакане на часовника пулс.

Правилата са сравнително прости:

  • Победител е този, който има най-малък сбор от ударите и минутите, с които е преминал трасето.
  • Стартира се един по един и на всеки се засича време и брой удари.
  • Мъжете стартират от жълтите, а жените от червените тий-боксове.
  • Първият кръг ще се проведе на трасе от 9 дупки!
  • Участниците трябва да са навършили 14 години.

Звучи ли Ви интересно!

Ако да, заповядайте на 19 април, на голф игрището на Голф Клуб Правец за да се забавляваме заедно а най-добрите ще получат и наградни ваучери от Компрес Спорт България.

Таксата за участие е 30 лв за гости и без такса за членове на клуба домакин.

За подробни правила за участие и класиране, както и основни препоръки към участниците четете ТУК!

Записване: progolf@progolf.bg

Про Голф Спортен Клуб

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *