17 март 2019

Днес на игрището край Равно поле капитанът, Денис Димитров и мениджърът, Станко Маринов събраха състезателите от националния отбор по голф, младежките национали и най-напредничавите кандидат национали в турнир за откриване на новия сезон. Момчетата и момичетата бяха разделени в отбори по двама, един национал с един младежки национал или кандидат национал, и се втурнаха в интересна надпревара във формат Foresomes(състезателите от отбора играят с една топка и се редуват от началния удар до последния път).

Първи на тий бокса застанаха Христо Янакиев със Соломон Канети и Стефани Скоканска с Йордан Янакиев. Хриси, Мони и Дани тренираха усърдно цялата зима и дори взеха участие в някои турнири зад граница, а състезателката на Про Голф Спортен Клуб, Стефани наблегна на подготовката си за кандидатстудентските и зрелостните изпити, като време за тренировки много не оставаше, но тя все пак не остави напълно спортната подготовка. Отборът на Дани и Стефи започна убедително и до средата на втората девятка изглеждаше, че ще се намесят в челното класиране, но на последните няколко дупки настъпи леко разколебаване и така не можаха да окупират първите места. Хриси и Мони също играха на ниво, но поредица от малшансове също не ми позволиха да запишат добро класиране.

Втори стартираха Денис Стайков с Георги Кръстев и Ивана Симеонова с Михаил Стоев. Денис и Жоро също не прекъснаха тренировките, въпреки студената зима, дори направиха няколко турнета, Дени в Америка и Кипър, а Жоро в Испания и Турция, подкрепяни и стимулирани от своите родители. Играта на момчетата не спореше особено в днешния ден, но личеше, че и двамата са претърпяли сериозен напредък. Ивана и Мишо завършиха миналия сезон със сериозни успехи, но пък поради различни причини не успяха да тренират повече през зимата, състезателката на Про Голф също се подготвя за завършване и университет, а и Мишо наблегна сериозно на ученето. Те играха противоречиво, но позитивните натрупвания в голф израстването им позволиха да се наредят на престижното трето място в турнира.

Третият флайт събра неуморимите в тренировките Кристиян Цветанов с Дамян Гулев и вече утвърдената националка Магдалена Борисова в отбор с най-малкият участник и състезател на Про Голф Спортен Клуб, Матьо Асенов. Крис и Дамян показаха характер и заявиха сериозните си намерения за идния сезон, като извадиха арсенал от дълги начални удари, стабилни апроучи и добра къса игра, а това което не им достигна за челото може би беше дългото прекъсване и липсата на турнири през зимата. Сеназацията днес безспорно бяха Маги и Матьо, както винаги стабилна Маги не позволи на топката да се отклонява много от верния път, а младата надежда, Матьо Асенов удиви всички с поведението си на голям състезател, като не допусна дори за миг разконцентриране и демобилизация. Ударите на едва десетгодишния младеж изглеждаха впечатляващо, а резултатът на отбора от 66 нетни удара донесе и голямата победа за новосвормирания тандем!

Очевидно старата максима, че систематичните и постоянни тренировки изграждат добри състезатели за пореден път бе доказана, този път от двама играчи, които не се плашеха от студа и лошото време, и не спряха да се подготвят през целия зимен сезон.

Последната група бе съставена от човека с голямо сърце и нестихваща енергия да помага на българския голф, капитанът Денис Димитров, на него бе оказана честта да е в отбор с един от най-успешните български състезатели, именно Райан Стайков, а прекрасната картина с голф на изключително високо ниво бе допълнена от състезателя с най-нисък хендикап, Владислав Маринов в тандем с едно от най-прогресиращите деца в България под ръководството на мениджърът Станко Маринов, Артър Росийл. Капитан Денис и Райан играха прекрасен голф, но извиращата енергия и огромно желание от малкия Артър, подкрепян от батко си Влади си казаха тежката дума и в крайна сметка щастието се усмихна на амбициозния малчуган, който в компанията на най-опитния български състезател за момента се наредиха на второ място в крайното класиране, а Капитан Денис не скри удовлетворението си от това, че вижда вече добрите плодове на неговите усилия.

Накрая всички бяха заедно, всички бяха отбор! Всички благодариха на Денис и Станко за усилията и желанието с което им помагат да израстват в любимата игра, а капитанът закри турнира с широка усмивка и безценното „На добър час през новия сезон!“.

Ние от Про Голф също пожелаваме много успехи и енергия за сериозна работа на всички момичета и момчета, и за пореден път декларираме че ще продължим да подкрепяме всички български състезатели!

Про Голф Спортен Клуб

Снимки: lap.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *