Джей Би Холмс удъаржа атаката на доскорошния си довереник Джъстин Томас и спечели Дженезис Оупън в трудните климатични условия вчера в Пасифик Палисейдс, Калифория. Холмс завърши последния ден с 3 бърдита и 2 богита и -1 за деня, с което постигна -14 за турнира и остави на второто място, на един единствен удар само, един от най-силните играчи в света. Джей Ти (Томас) започна ударно последния ден с бърди на първа, но последвалите 7 загубени удара до края на кръга донесоха краен резултат от +4 в скоркартата му, с което отлетяха и шансовете за победа в турнира.

Друг състезател, който може да се оплаче от съдбата си бе Адам Скот, който също със 7 богита в неделния ден вчера изгуби шансовете си да види красивия си суинг в репортажите на телевизиите.

Три богита направи и Рори Макилрой, но покривайки ги с 3 бърдита и един ийгъл, успя да се задържи на споделено 4-то място в крайното класиране, давайки си надежда, че играта му е ок за предстоящия Световен Голф Шампионат в Мексико тази седмица.

Тайгър Уудс, започна последния ден трудно с 3 богита на фронта, но 3-те бърдита на втората девятка го върнаха с апломб обратно на мястото в класирането, от което започна – Топ 15. Публиката не му се разсърди, а той не спираше да предизвиква интереса й с филигранните си отигравания.

Най-добър резултат за деня направи кореецът Си У Ким – минус 5, забивайки цели 7 бърдита, с което се изстреля на третото място в класирането и грабна чек за половин милион долара.

Тази седмица, в Мексико предстои да се проведе поредния кръг от Световния Голф Шампионат, Веригата от 5 турнира по света е позиционирана като ниво веднага след мейджърите (а.к.а мейджърси) и разбираемо ще привлече интереса на топ играчите, не на последно място и с 10-те милиона долара награден фонд.

Резултати.

Про Голф Спортен Клуб

Източници: PGA, Golf.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *