13 февруари 2019

Дългата зимна пауза за националните ни състезатели по голф приключва този петък със старта на турнира за младежи и девойки в Кипър. „Nicos Severis Cup“ се провежда за четвърта поредна година, а място в стартовите листи намират 7 български състезатели. Турнирът е с няколко различни формата за различните възрастови категории и ниво на игра.

Състезателката на Про Голф Спортен Клуб, Ивана Симеонова ще се бори за подобряване на класирането си от миналата година при девойките, където тя зае второто място. Тази година присъствието на класни състезателки е в голяма степен по осезаемо от миналата година, но пък нашето момиче определено вече е сред водещите голфърки на стария континент, а силният край на миналогодишния сезон се надяваме да я окрили за нови, още по-големи победи.

Райан Стайков пък ще се прицели в призовата тройка, а защо не и в първото място при младежите, предвид добрата форма и прекрасното представяне в края на миналата и началото на тази година в Америка. В тридневния турнир при момчетата ще вземат участие още Денис Стайков, също със сериозни шансове и намерения за призово класиране, дванадесет годишният Христо Янакиев, който се подготвя изключително систематизирано, Любомир Тушев с постоянно подобряващата му се играи записалият невероятен сезон през 2018 година Александър Абрашев. Тук списъкът със състезатели надхвърля 60 от 15 различни държави, а впечатляващо е присъствието на повечето национални състезатели на Англия и Шотландия както и при момичетата.

Йордан Янакиев е с най-нисък хендикап сред състезателите в турнира „Severis Cup 2019на 18 дупки. Миналата година Дани се състезаваше при по-малките на 9 дупки, но сериозното му израстване го изстреля в по-горната категория, където без свян се надяваме на златния медал.

Талисманът в българския отбор, Матьо Асенов ще дебютира на първия си международен турнир именно в състезанието на 9 дупки, където го очакват около 20 ентусиазирани маляци от седем държави. Матьо е състезател на Про Голф Спортен Клуб, а миналогодишният му прогрес е определено впечатлява. От дебютант на състезателна сцена в началото на сезона той завърши на престижното 4-то място във финала на националната ни верига Про Голф Бъбълс. Очакваме добро представяне, изразено най-вече в желанието за игра и сериозното отношение към състезанието.

Така България ще има представители във всичките 4 категории на турнира. Състезанието на 54 дупки за момичетата и момчетата започва на 15-ти февруари, петък и приключва на 17-ти февруари, неделя. Дани и Матьо ще се състезават на 16-ти февруари, събота, съответно на 18 и на 9 дупки.

Про Голф ще следи развитието на турнира на място и ще Ви информира за представянето на българчетата ежедневно. Следете нашите репортажи и стискайте палци за бъдещето на българския голф!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *