Минаха светлите празници, посрещнахме новата година, отпразнувахме редицата имени дни и сега вече спокойно можем да направим кратка равносметка на миналия сезон и да Ви запознаем с плановете ни за новия…

2018 беше показателна за много аспекти в българския голф, а ние смело можем да заявим, че Про Голф Спотен Клуб бе една от движещите сили нещата да отиват към все по-добро… Ето и какво се случи при нас през миналата година макар да сме сигурни, че повечето от това Вие вече знаете…

През 2018 основната цел на клуба – да развива, подготвя и реализира спортисти на високо ниво бе щателно следена и развивана, а резултатите говорят сами по себе си за голямото желание и енергия влагани от нашите мениджъри, треньори и не на последно място родители на децата, състезатели на клуба. Ивана Симеонова и Стефани Скоканска постигнаха сериозни успехи на европейската сцена, имената им започнаха да се споменават все по-често от състезатели и треньори на целия континент, а постигнатият прекрасен успех на последния турнир за сезона, именно 10-то място на Европейското Междуклубно Първенство в отборното класиране и индивидуалното 9-то място на Ивана на същия престижен турнир затвърдиха положените усилия и оставиха момичета да зимуват щастливи, изкачили се на техния малък връх…

Малчуганите в отбора Лукас Грийн и Матьо Асенов показаха много хъс, старание и желание за добро представяне през целия сезон. Техният напредък е неоспорим след като в началото на сезона резултатите им в състезателен кръг бяха от порядъка на 7-8 точки, а в последния официлен турнир за тях точките вече достигнаха 25-26!!!

Другата наша инициатива провокираща играчите за по-добри и постоянни резултати, Про Голф Ранкинг, бе поддържана и развивана през целия сезон. Нашите сътрудници щателно следяха провежданите турнири и безкомпромисно отразяваха резултатите в Ранкинг системата. Редовно бяха отличавани „Играчите на месеца“ във двете дивизии, а големите награди грабнаха завършилите сезона като водачи, окичвайки се със титлата „Играч на Годината“. Дори Капитанът на българския отбор в традиционния мач „България срещу Света“ сформира екипа си с помощта на класацията.

Третото наше „дете“, интернет страницата ни, растеше с ритъма на случващо се в голфа – ежеседмично публикувахме интересни материли на всякакви теми, включени в рубриките „Български голф“, „Световен голф“, „Български състезатели и национали“, „Къде да голфим“, „Представяме Ви“, „Подготовката на професионалиста“, „Професионалистите“ и други…

Бижуто в програмата на сезона – „Про Голф Бъбълс“ събра над 40 участника през изминалия сезон, своеобразен рекорд до момента в българския, детски и младежки голф! На четирите турнира (3 квалификации и 1 финал) бъдещето на родния голф кръстоса шпаги и в една спортсменска и приятелска атмосфера показа, че не е далеч момента, в който ще гледаме наши момичета и момчета на големите професионални турнири.

Всичко това нямаше да се случи без амбицирания ни екип… Петър Стратиев и Невян Симеонов – основната движеща сила на всичко случващо се в клуба. Любомир Асенов – с непресъхващите идеи и професионалните му PR и работа по отразяване на всичките ни събития. Божана Димитрова – влагаща професионализъм и емоция в представянето на клуба, както на сайта, така и навсякъде по света. Любомир Костов – следящ от близо случващото се на професионалните турове. Кирил Слатински – професионалният треньор, който ни предлага интересни и много полезни статии за спортната подготовка. Надя Розева – един невероятен творец, създал уникалните трофеи за победителите във веригата. Агнес Асенова, Миро Канети, Елена Котиркова и Албена Симеонова – грижовното „семейство“ на  участниците  в Про Голф Бъбълс или иначе казано хората, които се грижеха за комфорта на състезателите по време на турнирите. Николай Чакъров – докторът на турнирите… Дано не пропускаме някой!!!

С голям поклон заставаме пред мениджърите на голф игрищата, дали своята сцена напълно безплатно за провеждане на Про Голф Бъбълс – Константин Икономов и Иван Антонов от Света София, семейство Каназиреви и Андрей Глушков от Пирин Голф, Алън Рогът и Камелия Стайкова от Правец.

Винаги се появяват и сълзи в очите, когато погледнем към вече дългия списък с благодетели, отделили от собствения си комфорт, за да помогнат една мечта да се сбъдне.. Николай Чакъров, Елена Котиркова и Миро Канети, Антон Панайотов и Трифон Сидеров, Петър Петров, Ганчо Тодоров, Калоян Касабов и Невена Ганчева, големият спонсор, собственикът на Роза Импекс, Димитър Георгиев и няколко сериозни имена, които не желаят публичност, а само удовлетворението от направеното добро!!!

Така премина 2018…

А ето и какво планираме за 2019…

Тренировъчният процес ще продължи с поставени нови, по-високи цели. Участието на Стефи и Ивана на международната сцена ще продължи устремно, разбира се след като матурите и кандидат-студентските изпити останат в миналото, а малчуганите Лукас и Матьо предвиждаме да вземат участие също на международни турнири, въпреки крехката им възраст. Приветстваме и нови състезатели в клуба, както сме и готово да помогнем на всеки потръсил нашата подкрепа.

Предвиждаме организирането на няколко голф семинара за състезателите с поглед към големия голф. На събитията ще засегнем начините за развитие и постигане на високи резултати, ще обърнем внимание на правилата и етикета, и не на последно място ще отделим време за всеки един участник с индивидуални съвети и насоки…

Про Голф Ранкинга ще продължи да представя класацията на голфърите-аматьори в България, базирано на техните участия в турнирите в страната. Ще се постараем да осигурим и тази година атрактивни награди за най-добрите. Ще подготвим дамска класация, а по-късно и младежка.

Ще развием започнатите отношения с международни партньори в посока подобряването на знанията на голф треньорите в България в работата им с деца и юноши. Предвиждаме също да улесним работата на родителите и треньорите, когато избират голф клъбове за техните деца като започнем да представляваме водеща марка, производител на голф-екипировка за деца.

Интернет страницата ни ще продължи да се стреми да бъде един сериозен голф портал в България. Ще поддържаме всички рубрики – „Български голф“, „Световен голф“, „Български състезатели и национали“, „Къде да голфим“, „Представяме Ви“, „Подготовката на професионалиста“, „Професионалистите“, а за целта ще привлечем и нови сътрудници.

Про Голф Бъбълс ще намери място и тази година в българския голф календар. Квалификациите ще бъдат през месеците април, юни и септември, съответно на Света София, Правец и Пирин Голф, а финалът по традиция ще се проведе в два дни на игрището край Равно поле през месец октомври. Промени в регламента на веригата ще помогнат на най-малките участници да се почувстват добре дошли дори още повече.

Очаквайте един пъстър и весел сезон, а ние ще се погрижим и за още повече изненади!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *