Възможните варианти в случай на Неотиграваема (Unplayable) Tопка остават същите, но с известно облекчение в процедурата:

При избор на опцията за наказание „Удар и Растояние“, т.е., когато решите да играете с един удар наказание от мястото където първо сте играли тази топка, вече няма да се изиква да пуснете топката максимално близо до оригиналното й място. От 2019-а това ще се прави от релийф зона с размер един клъб (опция 1 от снимката), започваща от мястото където играчът е преценил, че в е играл първоначално, но не по-близо до дупката.

В случай, че изберете опцията „Назад-по-Линията“ (опция 2 от схемата по-горе), вече не пускате топката точно върху линията, както досега, а в релийф зона с размер 1 клъб. Все пак, трябва да маркирате мястото върху Линията, от което ще измервате тази зона. При дропването, на топката не се разрешава да се изтърколи напред, извън така оформената релийф зона.

Ако пък сте решили да приложите възможността за „Страничен Релийф“ (опция 3 от кратинката), при пускане, топката трябва да остане в релийф зоната от 2 клъба. Вече няма да се допуска тя да се изтъркаля още 2 клъба от мястото на падане върху земята.

Про Голф Спорт Клуб

Iзтпчник: PGA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *