Голяма е разликата в новите правила в случаите на Насочване (Alignment) при Удар, влизащи в сила през 2019-а.

Вече никой не може да помага на играча при неговото насочване за удар!

Ако това се случи, ако например кедито му стои нарочно зад играча, когато последният започне своето насочване, играчът понася наказание от 2 удара.

Все пак, има изключение от това наказание, когато не се налага наказание и то само в случаите на пътинг грийна,. Това става само ако след като кедито се е преместило от грешната позиция, играчът отстъпи и започне наново процедурата си по насочване за пътинг удар.

Също, играчът не може да постави нещо на земята (като клъб например), което да му помогне с насочването му за удара. Ако го направи, към него се прилага наказание от 2 удара.

Про Голф Спортен Клуб

Източник: PGA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *