С един доста дълъг път на последната 72-а дупка, Адам Лонг подпечата страхотната си седмица в пустинята в Калифорния и спечели със само един удар преднина Dessert Classic.

Адам беше записал 63 и 65 в първите два кръга, но със 71-те от съботата, неговата игра остана под радара на медиите. Там, на най-преден план се подвизаваше Фил Микелсън, който с рекордните 60 удара в ден-1 и постоянните „геройски изпълнения“ като това от близо 10 метра дълбокия бункер, не остави светлините на прожектора да се разсейват другаде.

В същото време, присъединилият се преди вече 4-5 години към елитния тур младок, Лонг се радваше на хубавата си игра и на възможността да играе е Фил и Адам Хадуин в последната група в последния ден на турнира. В главата му се въртеше мисълта само как да си гарантира сигурно място в турнира следващата седмица.

Идеята че може да се пребори за нещо повече се зароди в главата на Адам Лонг след второто боги за деня на Фил, което говореше за известно притеснение у Фил и макар, че към този момент Лонг беше наравно с адаша си Хадуин, апетитът му започна да расте.

Втората девятка оформи картинката на паритет между тези трима играчи. Хадуин изпусна удар на 13-а за боги, Микелсън само спасяваше паровете и Лонг атакува с цели 3 бърдита до 15-та. И когато нещата някак си вървяха към троен плей-оф, едно филигранно бърди от Лонг на последната 18-а, попари усмивките на съперниците му и промени целия свят за един млад играч в началото на своята кариера.

Сега вече, надеждите за покани от регулярните кръгове от тура са заменени с плановете за мейджър турнири и … кой знае, може би финалите на FedEx Cup.

Мечтите никога не спират!

 

Про Голф Спортен Клуб

Източници: PGA Tour и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *