Релийф Зона е зоната, в която играчът е задължен да пусне топката, когато ползва релийф (облекчение) по някое правило.

Новото от тази година е, че тази зона се определя от дължината на най-дългия клъб, носен от играча, различен от пътъра.

Независимо какъв клъб се използва за определяне на релийф зоната, топката трябва да спре в зона с размери определена от най-дългия клъб.

Например, дори и да определите релийф зоната с пътър или уедж, в крайна сметка, топката трябва да е спряла в зона определена от дължината на най-дългия клъб, който носите (например драйвъра). Това правило важи за всички случаи на прилагане на релийф в зона с рамерите на един клъб. То НЕ се прилага в случаите на ползване на релийф от 2 клъба в случаите на „Червена Вода“ и на „Неотиграваема топка“.

Независимо дали се дропва топка по правилата за релийф от непреместваеми препятствия, от друг пътинг грийн или от заровена топка, когато се ползва опцията „Отиграване-назад-по-линията“ с наказанеие, или когато се ползва опцията „Удар-и-Дистанция“ с наказание, Релийф Зоната се определя винаги с един клъб дължина. (вижте вариант 2 на картинката по-долу)

При вземане на релийф (облекчение) със или без наказание, в релийф зоната се дропва или оригинално играната топка или друга топка.

Про Голф Спортен Клуб

Източник: PGA

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *