07 януари 2019

 

С прекрасно класиране на разделено 4-то място завърши едномесечният престой на нашата надежда, Райан Стайков в Америка. Доброто класиране бе постигнато на турнира The Junior Honda Classic, проведен на известното игрище Champion Course на PGA National в близост до летището на Палм Бийч.

 

Първият ден от турнира започна и завърши прекрасно за нашето момче, като той успя да се класира втори след 18-те дупки, през втория състезателен кръг Райан водеше в класирането до 8-ма дупка. Дребни пропуски и липсата на шанс обаче избутаха националът ни до 4-то място след края. Райан не успя да се справи перфектно с „Капанът на мечката“ („Bear trap”),в който една от топките му попадна и за съжаление не бе открита, като на съответната дупка бе отбелязано трйно боги. Още три богита и две бърдита бяха записани в скоркартата на българина във втората девятка и така той раздели четвъртата позиция с още трима титулувани американски състезатели.

Пребиваването на младият ни състезател в Америка започна в средата на месец декември, като преди този турнир той изигра две изключително силни състезания включени в календара на световната ранглиста. С голяма гордост може да споделим, че на първия турнир игран на игрището на Президента Тръмп в Дорал, Райан Стайков бе състезателят с най-висок успех в училище, което бе отчетено и уважено от организаторите със специална грамота.

Вторият турнир бе в Тампа, където канадската голф асоциация бе събрала едни от най-добрите състезатели на Северна Америка. 120 амбицирани момчета се бориха за призовите места, точките от световната ранглиста и вниманието на университетските треньори. Там Райан отново показа страхотна игра и успя да се класира на 14-то място и с това да донесе на себе си, а и на семейството си много дивиденти свързани с бъдещето му като студент в Америка или Канада.

Тук искаме да споменем, че участията на Райан на турнири в Америка са основен трамплин за реализацията му като студент там. Скаути от елитни учебни заведения присъстват непрекъснато и целенасочено на въпросните състезания и ведно с проучване на резултатите от училище те търсят надеждни момчета и момичета за техните университети и университетски отбори.

Утре чакаме нашето момче да се прибере от турнето, а ние ще го помолим за един обширен разказ за пребиваването му в Америка, надяваме се подплатен с букета от емоции, които са бушували в него!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *