С цели 37 турнира през 2018-та година Про Голф Ранкинга даде възможност на голфъри от цялата страна, включително и редовно играещите в България румънци да заявят своите претенции за достойно място в класацията. Въведените нови правила за точкуване от турнирите, не само разшириха географията на Ранкинга, но и, както се доказа, внесоха допълнителна обективност, поощряваща най-запалените и най-добрите измежду състезателите с 14 клъба.

Про Голф Ранкинга е една непрекъсната класация, изчисляваща състезателните коефициенти на голфърите на базата на класиранията им за последните 12 месеца. През годината Про Голф Спортен Клуб с помощта на своите партьори връчи и призовете за „Играч на Месеца“ на отличилите се през съответния период голфъри или голфърки. Те си спечелиха възможността да играят безплатно на голф игрищата Трейшън Клифс Голф Клуб, Лайтхаус Голф Клуб, Правец Голф Клуб и Света София Голф Клуб. Други, имаха възможност да се насладят на радостта да управляват тестови автомобил предоставен от БМВ М Кар София.

За „Голфър на Годината“, във всяка от двете дивизии „А“ и „Б“ се определят заелите водещите места в края на сезона, които тази година ще получат:

SAMSUNG Galaxy S9 SMART Phone

и Gear Fit 2 Pro SMART WATCH

През изминалия уикенд, в приятелската атмосфера на голф-обществото на Пирин Голф и Кънтри Клуб, Про Голф Спортен Клуб отличи носителите на приза „Голфър на Годината“, определни от Про Голф Ранкинга.

В елитната дивизия „А“, в началото на сезона убедителен водач беше Радо Рашев, който се опираше на силните си представяния от 2017. Преднината му обаче започна да се топи и много скоро стана ясно, че някой от преследвачите му ще го измести. Първи до този момент се добра много постоянният Алекс Евтимов. Той успя дори да задържи класирането си на върха за цели 2 месеца. На финалната права обаче, с отлични класирания и забележителен спортен хъс, убедително начело излезе Пламен Мицански. Резултатът му се оформи от 17-те турнира, в които той е заработил точки, неповторено от никой друг състезател, с което той записа ранкинг коефициент 17,00. Пламен спечели 2 турнира, а на други 7 остана на стълбичката на призьорите,с което напълно заслужено грабна и приза за „Голфър на Годината“. След него, на воторо място, с 15,56 се нареди Евтимов, а трети, с 15,14 е един от най-силните ни национали, Райан Стайков.

„Аз вероятно не съм най-добрият голфър в България, но със сигурност съм най-амбициозният!“ – сподели Пламен Мицански при получаването на приза си.

В поддържащата дивизия „Б“, станахме свидетели на подобно развитие, но този път с доста по-неочакван край. Доминантът в дивизията през 2017-а, Момчил Шишков, устремен в своето развитие, премина в по-горната дивизия „А“ и беше само въпрос на време да разберем кой и кога ще го измести от челото. В последните няколко месеца видяхме различни имена на върха, но с най-постоянни резултати през сезона, донесли му и водещ коефициент 16,14, а с това и приза за „Голфър на Годината“ е Димитър Белелиев. Той записа точки в едва 6 турнира, но с победите си в 4 от тях, изпревари своите опоненти. Втори остана Тодор Костов с 15,67 – 2 победи и 2 призови места. Трети, с 11 турнира и коефициент от 14,36 се нареди Красимир Мартинов.

„Успях да участвам в едва 6 ранкови турнира през годината, но подготовката ми в началото на сезона, когато с приятели играхме и тренирахме извън България, ми даде шанс да се представя добре.“ – разкри тайната на успеха си Белелиев

 

Поглеждайки назад, виждаме, че все повече и повече голфъри намират място в двете дивизии на Про Голф Ранкинга, каквато бе и една от основните ни цели – да предизвикване голфърите да се състезават. В дивизия „А“ те бяха над 160 а в дивизия „Б“ над 210. Другото ни радостно наблюдение е увеличаващият се брой на жените в този доминиран от мъжете спорт. Един по-сериозен преглед ще разкрие имената на Германа Иванова и  Бойка Мицанска, подкрепяни от Ваня Маневска и Радка Янакиева, които извоюваха своето място в челната десятка на „Б“-дивизия и показаха, че зад нежните им имена се крият едни истински тайфуни на зеленото игрище. Браво!

Про Голф Ранкинга излиза в кратък отпуск поради климатичните условия, непозволяващи провеждането на голф турнири в страната. За нас обаче работата няма да спира, за да можем да ви осигурим още повече награди. За вас остава, освен да продължавате да ни следвате, да не спирате да тренирате своя голф и през новия сезон да покажете най-доброто от състезателната ви същност, защото независимо от възраст и пол, колкото по големи са хвърлените усилия, толкова по-голямо удовлетворението от постигането на резултатите.

Про Голф Ранкинг – див „А“

Про Голф Ранкинг – див „Б“

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *