Остава само още един турнир преди титлата „Голфър на Годината“ в Про Голф Ранкинга да бъде спечелена. Според календарите с планираните турнири на клубовете, идната събота, 27.10., на игрището на Пирин Голф и Кънтри Клуб, ще се проведе последния ранков турнир за годината – Адидас Голф Чалъндж. Всъщност в календара на клуба има планиран още един турнир, този на 3.11.2018, но за сега не е ясно дали разделението в дивизиите ще отговаря на условията за влизане в календара.

Про Голф направи един подробен анализ и изчисли при какво класиране на турнира в събота, кой от основните претенденти какви шансовете за крайната победа би имал.

И така!

Сегашният водач в Про Голф Ранкинга в елитната Дивизия „А“, Пламен Мицански има шанс да задържи лидерската си позиция ако:

  • Победи в турнира, Райан Стайков се класира след 4-то място, а Янаки Янакиев е след 3-то място.

Всъщност Райан Стайков, победителят от миналогодишния Про Голф Бъбълс е заявил своето участие и на Гранд Финали – 2018, планиран за същия уикенд, поради което няма да застрашава Ранкинга.

  • (Мицански) Грабне второто място, а Янакиев трябва да е извън челната тройка в събота.
  • и 3-тото място може да осигури трофея на Мицански, но Янакиев трябва да е 5-и и Боби Крачанов да не спечели.

И Боби Крачанов ще участва на Про Голф Бъбълс Гранд Финалите, така че и той отпада от уравнението.

Другият претендент, Алекс Евтимов, понастоящем втори, никога не се е отказал от намеренията си да възвърне статута си на Номер 1 в Про Голф Ранкинга. Неговите шансове се разиграват по следния начин:

За да завърши като номер 1, Алекс трябва да победи в събота и:

  • Мицански да се класира 5-и или по-назад.
  • Янакиев да е след 4-тото място.

Да не забравяме и за непримиримия Момчил Шишков, чиито шансове за лидерската позиция се материализират ако победи и:

  • Мицански не участва или се класира след 10-то място.
  • Евтимов е 3-ти или по-назад.
  • Янакиев се класира след 5-тото място

И не на последно място, Янаки Янакиев може да осребри силния си сезон и да се настани в челото на Про Голф Ранкинга за през цялата зимна пауза ако се класира между първите трима на Адидас Голф Купата тази събота. Дали травмата му е отшумяла и той ще може да се представи в пълния си блясък, предстои да се разбере.

А сега да погледнем и фабулата в Дивизия „Б“.

Тук нещата са по-прости. Временният водач в момента, Тодор Костов ще е сигурно есенен първенец и „Голфър на Годината“ ако завърши между първите 5 в съботния турнир. Ако пък се класира извън петицата и Димитър Белелиев бие, то последният ще грабне титлата и наградата от SAMSUNG.

Повече за класирането и наградите можете да намерите ТУК!

 

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *