24 октомври 2018

Подготовката тече трескаво, а емоциите ескалират!

Идната събота, 27-ми октомври и неделя, 28-ми октомври, на българската голф сцена ще се играе един от най-вълнуващите спектакли, ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ на веригата за деца, младежи и девойки до 21 години ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС.

Веригата набра скорост и само за две години събра под знака си почти всички млади надежди на българския голф. Поради тази причина турнирите от ПРО ГОЛФ БЪБЪЛС са сред най-силните в родния календар, а популярността им става все по-голяма и престижна.

Три квалификационни кръга бяха изиграни от началото на сезона. През месец април Голф Клуб Света София прие откриващия турнир, през юни състезателите мериха сили на Правец, а през септември Пирин Голф бе домакин на третия кръг от веригата. ГОЛЕМИЯТ ФИНАЛ ще се проведе отново на Света София, а очакваният брой участници чупи всички рекорди за детски турнир провеждан някога, не само в България, а и на целия балкански полуостров!

Категориите са три, MINI, MIDI и MAXI. В MAXI се състезават голфъри с хендикапи до 8.0, където се играе грос струкплей. ВMIDIса играчите с хендикапи от 8.1 до 16.0, тук форматът е грос стейбълфорт. Категория MINIсъбира всички с хендикапи над 16.0 и тук децата се надпреварват във формат нетен стейбълфорт, като всички участници са с еднакъв игрален хендикап – 36.

Големите победители във веригата се определят като спечелените точки от Финала се събират с точките от най-добрия квалификационен кръг на всеки състезател и играчът с най-голям сбор точки печели веригата за сезона, с което и голямата награда – финансиране на международно участие или средства за подготовка през идната година.

В категория MAXI най-големи шансове за крайната победа имат Райан Стайков, Ивана Сиемеонова, Цанко Цанев и Христо Янакиев, при MIDIводачи са Мартин Скокански, Кристофър Барнард, Йордан Янакиев и Борислав Крачанов, а в най-масовата и най-вълнуваща група MINI, с най-много точки са Васил Асенов, Артър Росийл, Емил Ботев, Александър Пеловски, Горян Лазаров и Лукас Грийн.

Временното класиране можете да рагледате ТУК!

Организаторите от Про Голф Спортен Клуб са подготвили букет от изненади за участниците във всяко едно отношение… Както винаги младите играчи ще бъдат посрещнати подобаващо, ще има провизии за игрището, трофеи за победителите и голяма веселба … с торта, разбира се!

Всички участници трябва да се регистрират след 10:30 часа на 27-ми октомври (събота) на рецепцията на Голф Клуб Света София, в 11:00 часа ще има кратка техническа конференция, а в 12:00 ще стартират първите флайтове от MAXI,следвани отMIDIи последни ще изпълнят начален удар MINI.

В неделя участниците стартират по резултат, като пак в 12:00 първи ще са MAXI, после MIDIи накрая MINI. След приключване на играта най-малките ще започнат купона първи, тъй като те ще са най-рано свободни, ще имат възможност да поиграят фоот-голф, тенис на маса, волейбол и какво ли още не, а в 17:30 започва официалният коктейл и награждаването.

Стартовите времена за събота ще бъдат представени на техническата конференция в 11:00 часа, а за неделя ще бъдат публикувани на нашата страница и във фейсбук събота вечер.

Успех на всички „БАЛОНЧЕТА“!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *