Да спечелиш турнир, който твоята собствена фондация организира и подпомага. Испанската звезда Серхио Гарсия направи точно това за втора поредна година, защитавайки на родна земя титлите си от 2017 и 2011 година. Втори остана ирландецът Шейн Лоури, а трети се нареди финландецът Мико Коронен. Имена като Лий Уестууд, Томас Бьорн и Падриг Харингътн останаха назад в класирането, показвайки скромна част от своите голф възможности.

Embed from Getty Images

След несгодно време, довело до прекратяване и анулиране на един от четирите рунда и продължаване на последния трети в понеделник, Ел Ниньо вдигна титлата на Андалусия Валдерама Мастърс 2018.  На игрището Валдерама в Сотогранде, Испания, той се наложи с 4 удара преднина и общ резултат от -12 удара за 54 изиграни дупки. Така испанецът напредна с цели 16 позиции в класирането на Рейс ту Дубай, осигурявайки си 25-то място. Това е 15-тата титла в колекцията на Серхио от общо 227 старта в Европейския тур, както и 33-та победа на световната сцена.

Невероятно е да спечеля точно тук на Валдерама за трети път. Това е сбъдната мечта.“ – сподели носителят на зеленото сако от Мастърс 2017 минути след победата.

Гарсия затвърждава невероятната форма, в която се намира, демонстрирайки голф от най-високо равнище в продължение на цял месец. Всичко започна в края на септември, когато испанецът направи четири последователни отрицателни резултата и финишира на 7-мо място с общ резултат от -15 удара на Португалия Мастърс. Седмица по-късно Гарсия разгроми отбора на Америка, спечелвайки 3от общо 4 възможни точки за отбора на Европа. Този негов успех се превърна в рекорд за най-много спечелени точки (25,5) в историята на Райдър Къп, измествайки предходния рекордьор Сър Ник Фалдо.

Така чрез победата си и през изминалата седмица в Южна Испания Гарсия прави сериозна заявка и навлиза с пълна мощ в последните дни преди големия финал на Рейс ту Дубай, където в средата на ноември първите 60 в класирането ще се борят за щедрата сума от 5 млн. щатски долара, които ще бъдат разпределени измежду най-добрите десет.                    На съвсем друга вълна пък са някои от играчитев тура, които успяха с последни сили да прехвърлят границата от топ 116 в Европа, което им дава правото да запазят своите карти за сезон 2019. Шотландецът Ричи Рамзи, както и испанецът Гонсало Кастаньо показаха сериозна психическа устойчивост и в крайна сметка успяха да се наредят на 104-то и 115-то място. Човекът с най-голяма доза късмет безспорно е англичанинът Дейвид Хорси, който завърши последния кръг във Валдерама с 18 пара и по този начин извоюва последната 116-та позиция.

Embed from Getty Images

През идната седмица ще се прехвърлим в Китай, където през уикенда ще се проведе ШампионатътWGC – HSCB. Време е играчите да направят своите равносметки и анализи от изминалата година и да се впуснат с последни сили към заключителните седмици на голф сезон 2018.

Изготвил: Любомир Костов за Про Голф Спортен Клуб

Снимка: lap.bg

Източници :
www.europeantour.com
www.golfdigest.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *