Алекс Евтимов отстъпи лидерската си позиция след само 2 месеца на върха на Про Голф Ранкинга.

Той бе изместен от голфъра с може би най-състезателния дух между аматьорите в България, Пламен Мицански, член на Пирин Голф & Кънтри Клуб. Бившият футболист и настоящ бизнесмен поведе уверено в класацията след обновяването й в края на септември с коефициент от 17,14. Пламен записа точки в недостижимите 14 ранкови турнира, а за лидерската му позиция допълнително спомогна второто му място на Откритото Първенство на Македония през септември.

Пламен Мицански

С това си постижение, Пламен Мицански си спечели:

Ваучер за тест-драйв на автомобил БМВ, предоставен от дилъра на марката М Кар София.

Трети в класацията изненадващо се нареди Кирил Златков с 15,35, а четвърти е сензацията на сезона Райан Стайков с 15,14. Райан е един от водещите български голфъри и едва на 18 години, демонстрира отлична игра както в България, така и в чужбина.

Райан Стайков

През септември, националът спечели Шампионата на Голф Клуб Правец, Турнира на Голф Клуб Света София, остана втори на Шампионата на Пирин Голф, но спечели сензационно третото място на силния Открит Шампионат на България, проведен на Голф Клуб Правец, където се пребори със силния международен състав.

В дивизия „Б“, убедително първи излезе Тодор Костов с 17,86. Костов заработи точките си с второто място в Плейт дивизията на Откритото на България, както и с двете си победи през юни на Нисан и силния Кейп Калиакра.

Тодор Костов, също печели:

Ваучер за тест-драйв на автомобил БМВ, предоставен от дилъра на марката М Кар София.

Втори се нареди Димитър Белелиев с 16,10. За Белелиев 2018-та се оформя като една много силна година, година в която той постигна цели 4 победи. Трети с 14,20 е Красимир Мартинов, един постоянен играч, за което говори и регистрираните от него участия в цели 10 ранкови турнира за последните 12 месеца.

С приближаването на края на голф-сезон 2018 се затяга и интригата, кои състезатели ще бъдат обявен за Голфър на Годината в двете дивизии на Про Голф Ранкинга и освен жадуваната титла, ще получат и предметните награди с марката SAMSUNG.

През октомври, с обедняването на голф-календара, турнирите валидни за Про Голф Ранкинга също намаляват. Според обявените от голф-клубовете към момента турнири, за ранкинга точки ще носят:

  • VERGNANO Golf Cup – 6.10.2018 на Пирин Голф & Кънтри Клуб
  • ADIDAS Golf Challenge – 27.10.2018 на Пирин Голф & Кънтри Клуб.

Резултати Про Голф Ранкинг Див. А

Резултати Про Голф Ранкинг Див. Б

За получаване на наградните ваучери, моля, свържете се с нас по електронна поща или телефон.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *