06 октомври 2018

Тази седмица донесе няколко фантастични новини за българския голф!

За първи път в историята български отбор се класира в топ 10 на форум от най-високо европейско ниво!

За първи път в историята български състезател се класира на 9-та позиция в индивидуално класиране на форум от най-високо европейско ниво!

За първи път в историята български отбор играе на пълни обороти и във всички кръгове на форум от най-високо европейско ниво!

Форумът е Европейското Клубно Първенство за жени, където взеха участие най-добрите голф клубове на Европа преминали през ситото на регионалните квалификации!!!

Отборът е отбора на Голф Клуб „Света София“ съставен от нашите прекрасни момичета Ивана Симеонова, Стефани Скоканска и Магдалена Борисова!

А състезателят с изключително престижното класиране е Ивана Симеонова, която направи два отлични кръга, единият на ниво пар, а другият на ниво -2!

С гордост може да заявим, че Ивана и Стефи са състезателки, подготвяни от Про Голф Спортен Клуб и с изключително задоволство да отбележим, че може би вече настъпват моментите на жътвата, която всички ние подготвяме години наред!

Няма да Ви занимаваме с подробностите от днешния кръг, няма да Ви тормозим с парове, богита, бърдита и така нататък, само ще Ви припомним как се стигна дотук и как БЪЛГАРИ играха като отбор, заедно цели три дни, не!!! – ЦЯЛ МЕСЕЦ…

Всичко започна в началото предния месец, когато Голф Клуб „Света София“ реши да финансира участието на отбора си в този голям форум, отбелязваме този факт защото той не е никак маловажен!

После нещата продължиха когато Българската Голф Асоциация с подкрепата на домакина Голф Клуб Правец осигуриха настаняване на отбора в пет звездния RIU Pravets на игрището и с това спестиха ежедневното пътуване на състезателките и ангажирането на техните родители!

По-нататък нещата бяха в ръцете на момичетата – тренировките заедно, режимът, сериозното отношение и раздаването докрай!

Четвъртък – невероятен кръг за Ивана Симеонова на -2, резултат подкрепен от този на Маги Борисова (+8) и временно 6-то място в класирането!

Петък – изключително стабилни и мотивирани Стефани Скоканска (+6) и Маги Борисова (+5) и временно класиране на 8-мо място!

Събота – отново превъзходна игра на Ивана (ниво пар) и мъжка борба на Стефи (+13)  и Маги (+11) със зверските грийнове (скорост 12.5 – с цели 3 пункта по-бързи от тези на Райдър Къп миналата седмица), отвратителните пин позиции и не на последно място на малшансът докоснал Стефи на 8-ма, когато тя със сълзи на очи трябваше да инкасира 3!!! наказателни удара заради една наистина невинна грешка, за която тя все пак нямаше нарочна вина!!!

Всичко е добре, когато завършва добре!

Топ 10 си е топ 10, а Вие момичета продължавайте все така и скоро ще пишем за още по-големи успехи!

Признателност от нас!

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *