05 октомври 2018

Слънчево небе, лек вятър и приятни температури посрещнаха и днес състезателките на Европейското Клубно Първенство за жени край Правец. Грийновете бяха „наточени“ до неузнаваемост,а подстриганите тръстики във водните препятствия с нищо не улесняваха търсещите топки там…

Първа днес, в компанията на най-добрата европейска голфърка и капитанката на победителките от миналата година, започна Ивана Симеонова. За разлика от вчера играта й не спореше но тя правеше всичко възможно да намали щетите от „закачките“ на игрището… На първа Ивана направи лесен пар, а на втора бърдито облиза ръба на дупката за да сложи началото на безбройните липс-аути в днешния ден. Следващият нелеп пропуск бе на 3-та, но този път за пар, това се случи и на 5-та, и на 8-ма, и на 9-та. Първата девятка бе затворена на +4, а още с първия удар от втората половина топката на капитанката ни попадна в дълбокия раф между бункерите и спасяването на богито бе доста добър резултат. Събраната нервност изигра лоша шега на пар петицата 11-та, когато Ивана изпусна тап-ин път от 25 сантиметра! До края играта й се постабилизира, записа и бърди на 12-та, единственото за деня, но в крайна сметка кръгът бе затворен на +8.

Магдалена Борисова започна уверено и до 5-та дупка правеше само парове без особени проблеми. Първото боги дойде на 6-та, но то бе поправено с бърди веднага на следващата дупка. На 8-ма и 9-та Маги нямаше проблеми, отбеляза два пара и се прехвърли на втората девятка на ниво пар. 10-та дупка донесе неприятно двойно боги, а 13-та и 14-та още две богита. Когато на 16-та бе записано второто бърди и резултатът на младата ни надежда спадна до +3 всички се надявахме на успешен финал, но за нещастие дългата пар четворка 18-та добави още два удара в скоркартата на Маги и така резултатът и за деня стана +5.

Стефани Скоканска игра много по-добре от вчера и помогна на отбора да запази мястото си в горната част на таблицата. Тя започна с два пара, боги на 3-та и бърди на 4-та. Отново серия боги-бърди последва на 6-та и 7ма, а на последните две дупки от първата девятка две богита оформиха резултат от +2 до средата. Вторите девет започнаха с прекрасно бърди на трудната 10-та, което обаче бе маскирано от богито на 11-та. Само парове, едно боги и едно двойно боги на пар тройката 13-та оформиха и крайния резултат от +6.

И така след втория кръг българките от Голф Клуб „Света София“ са на 8-мо място с +17, само на два удара по-малко са представителките на Lahinch Golf Club от Ирландия, а с 5 удара по-малко са словачките от Penati Golf Club,където тази година се проведе Европейското Първенство за Жени. Лидери за момента са испанките от Basozabal Golf Club на -7.

В индивидуалното класиране води отново испанка, Ане Гарсия, а от нашите на 13-то място е Ивана Симеонова, на 29-то е Магдалена Борисова, а на 30-то Стефани Скоканска.

Утре нашите стартират в 10:15, 10:26 и 10:37 съответно Стафани Скоканска, Маги Борисова и Ивана Симеонова. Всеки който иска може да дойде на игрището в Правец да подкрепи момичета и да погледа голф на високо равнище, входът е свободен…

Снимки: lap.bg

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *