04 октомври 2018

Днес на прекрасно подготвеното игрище край Правец започна Европейското Клубно Първенство по голф за жени. Турнирът е сред елитните на Европейската Голф Асоциация, а отборите представители на най-добрите клубове в Европа, определени след провеждане на държавните медуклубни първенства. Между състезателките виждаме водачки в световната и европейската ранглисти, а за наше щастие на терена ще се изявява и най-добрата голфърка в Европа към този момент, именно Естер Хензелайт от Hamburger Golf Club, в чиято компания днес и утре играе капитанката на българския тим, Ивана Симеонова.

Определено днешният ден ще остави много добри усещания за българките, техните треньори и ръководители. Ивана Симеонова, Стефани Скоканска и Магдалена Борисова представят Голф Клуб „Света София“ и нашата държава на престижното състезание, и още повече… нашите момичета са на 6-то място след първия състезателен ден, успех непостиган до момента на голф състезание от такава величина и с такива титуловани участници!!!

Ивана Симеонова направи страхотен кръг като изигра корса на 2 удара под пара. В първата половина на играта състезателката на Про Голф Спортен Клуб записа 8 пара и едно бърди, без особени усилия. Втората девятка започна с бърди на най-трудната дупка 10-та, продължи с пар на 11-та и записа страхотно бърди на 12-та като резултатът й вече бе -3. Първото боги дойде на традиционно трудната 15-та дупка, но то бе поправено веднага с бърди на 16-та. 17-та бе изиграна спокойно на пар и само малшансът донесе още едно боги на последната дупка за крайното -2.

Маги Борисова започна малко притеснено с двойно боги на 1-ва и боги на 2-ра, но това беше само началото. От 4-та дупка заваляха само парове и бърдита и до девета резултатът на най-малката в нашия отбор бе вече на ниво пар. По-трудната втора девятка Маги започна с боги и за съжаление натрупа още наяколко богита и дори едно двойно на 14-та. Бърдитата липсваха в тази втора част на деня и в крайна сметка младата ни надежда завърши на +8 за деня.

Другата състезателка на Про Голф Спортен Клуб, Стефани Скоканска започна уверено като редеше пар след пар до 5-та дупка. Нелогично боги се получи на лесната 6-та, но то бе веднага поправено с бърди на 7-ма. Пар на 8-ма и боги на 9-та оформиха +1 за първата част на игрището. Втората половина бе малко разочароваща за Стефи, тя започна с боги на 10-та, закрепи с парове на 11-та и 12-та, но от 13-та дупка до края в картата й се наместиха само богита и едно двойно боги на 15-та.

Така след първия ден на турнира лидерки са отборът на Hamburger Golf Club от Германия с отборен резултат от -6 удара, а както вече споменахме нашите са на 6-та позиция с резултат +6. Отборният резултат се формира като сбор на двата по-добри индивидуални резултата за деня.

В индивидуалното класиране Ивана Симеонова заема 4-та позиция, Маги Борисова е 27-ма, а Стефани Скоканска 29-та.

Подробности за резултатите може да намерите на следния линк http://www.ega-golf.ch/event/2018-european-ladies-club-trophy .

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *