След равния резултат в следобедния Форсъмс в`ера, завършил с резултат 2:2. Отборът на Европа затвърди преднината си от 4 точки преди последния, неделен ден от състезанието.

Това обаче не дойде лесно, дори в началото на сесията, таблото с резултатите светеше в червено, цветът н Американския отбор. С развитието на играта обаче, публиката предусети, че поне един мач ще отиде на колана на Европа. Дуото от близки приятели – „Молиууд“ (Молинари и Флийтууд) натрупа преднина от 4 дупки до 9-та дупка и само чудо можеше да спре двойката от записването на 4-та поредна победа, исторически рекорд за отбора на Европа. Уудс и ДеШамбо се опитаха да върнат някоя дупка, но силите им стигнаха да намалят крайния резултат на „само“ 3&2 в полза а Европа.

В други 2 мача Американците поведоха убедително и опонентите им от Стария Континент се изправиха пред ситуации, в които трябваше да печелят по всичките оставащи 4 дупки до края на рунда, което не стана и 2 от точките заминаха в сметката на САЩ. Гарсия-Норен / Уотсън-Симпсън 3&2, а Полтър-Макилрой загубиха с 4&3 от Спит-Томас.

Мачът Стенсън-Роуз преминаваше през обрати през цялото време, но накрая Джонсън-Кепка не издържаха на дългия ден и студения вятър и загубиха на предпоследната дупка с 2&1.

И така, преди последния ден, денят на сингълите, Европа запази преднината си от 4 удара за 10:6. Една добра, но крехка преднина. Райдър Къп познава доста обрати от такива ситуации, най-известния от които е „Чудото от Медайна“, когато Европейците наваксаха цели 6 удара преднина на „чужда земя“ и отнесоха купата у дома. Тогава 2-ма от героите бяха Полтър и Роуз, които водят и днес командата си към заветния трофей. Дали историята няма да се повтори и днес?

На картинката е списъка със сингъл мачовете за днес:

Изготвил: Петър Стратиев за Про Голф Спортен Клуб.

Снимки: LAP.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *