30 септември 2018

Днес приключи Откритото Първенство на Турция по голф. След като вчера Ивана Симеонова, Стефани Скоканска и Райан Стайков се класираха за финалния кръг днес те играха сравнително добре, но все пак далеч от възможностите си и нивото, което показваха през целия сезон.

Ивана Симеонова започна отново колебливо като в първата половина на игрището записа четири богита, двойно боги, едно бърди и три пара за да приключи на +5. В началото на втората девятка към негатива се добавиха още три удара от тройното боги на 10-та и още един от богито на 12-та. Както и в предните дни стабилизирането дойде в самия край, когато за последните четири дупки нашата състезателка записа три бърдита и един пар, а крайният резултат бе оформен на +6 и 19-то място в крайното класиране.

Стефани Скоканска започна с две единични и две двойни богита, след това последва стабилизиране в играта й и до края на първата половина националката ни записа три пара и две бърдита за +4. Втората девятка започна с три последователни пара и, когато всичко изглеждаше доста приемливо, Стефи като че ли изгуби концентрация, направи четири богита и едно тройно за да набъбне резултатът й до +11, а бърдито на последната само оформи крайното +10 и 21-во място в класирането.

 

Райан Стайков започна ударно с три бърдита за първите девет, а двете богита дойдоха сякаш от нищото. Всички очакваха един добър резултат за последния ден и изкачване в класирането, но това не се случи във втората девятка, когато нашето момче започна да редува паровете с богита, а на 14-та записа дори тройно боги и така завърши на +6 и 35-та позиция в крайното класиране.

Утре всички се прибират, като Влади и Райан ще започнат с разтоварване и подготовка за зимния период, а Ивана и Стефани, подкрепени от Маги Борисова ще заминат за Правец, където от следващия четвъртък започва Европейското Клубно Първенство по голф за жени. Там нашите момичета ще представят Голф Клуб „Света София“ и надяваме се класирането тази година да бъде по-добро от предните.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *