29 септември 2018

Ивана Симеонова, Стефани Скоканска и Райан Стайков преминаха къта на Откритото Първенство на Турция по голф. Времето бе променливо, вятърът пречеше, но в крайна сметка тримата ни национали успяха да се преборят до край за влизане във финалния кръг. Единствено Влади Маринов не успя да събере играта си и това най-вероятно ще му донесе отпадане от края на надпревата.

Стефани започна колебливо като записа две богита на 1-ва и 2-ра дупка. 4-та и 7-ма донесоха нови два плюса в скоркатата й, а шансовете за влизане във финалния кръг започнаха да се изпаряват. На 9-та Стефи записа бърди което донякъде върна увереността й, а през втората половина паровете преобладаваха и така крайното +8 за деня и +23 за трите дни донесоха така важното класиране за четвъртия кръг.

Ивана започна по-уверено, запази играта си около пара, а до девета натрупа само два удара пасив. Всичко изглеждаше спокойно за преминаването й през къта, но тройно боги на 10-та и двойно на 11-та доведоха нещата до ръба. Трудните дупки предстояха, а играта на нашата състезателка бе разклатена. Все пак до края Ивана направи повече парове, а богитата бяха колкото резултатът да се качи до +10 за деня и +23 общо, и така тя също попадна сред 20-тте най-добри състезателки на турнира.

Кръгът за Райан започна противоречиво, парове на първите две дупки бяха последвани от двойно боги на 3-та. Поредицата от богита и бърдита задържа нашето момче сред първите 40 до девета дупка. Неприятностите започнаха на десета с напълно нещастно двойно боги, а двойните богита на 13-та и 14-та доведоха нещата до сериозна опасност от провал. Чудото стана след прекъсването на играта заради гръмотевиците над Белек. Игъл на 16-та, бърди на 17-та и още едно на последната дупка изведоха младата ни надежда далеч над линията на къта и той спокойно се прибра в клубната сграда за да изчака жребия за утре.

Както вече споменахме играта на Владислав Маринов бе далеч от това което нашето момче може. Нещастни струпвания на всякакви голф негативи доведоха до резултат недостатъчен за класиране във финалната фаза, кръгът за него обаче все още не е приключил, а това ще стане утре сутринта поради лошото време над Белек в момента. Все пак Влади остава с отбора и утре ще подкрепя своите приятели за по-добро представяне.

При мъжете лидер след третия кръг е Леон Ачикалин от Турция с резултат от -5, второто място се разделя от датчанинът Андреас Хилерсборг, Каспър Симберг (Финландия), Якоб Хринда от Словакия и Коуенар Коен от Холандия всички с резултат -2.

При дамите лидерка е победителката от БГ Опън, Наталия Гусева от Русия с -3, следвана от Гиле Бите Старкуте от Литва с -2 и Лине Тофт Хансен от Дания с -1.

Стартовите времена за утре все още не са известни, но се очаква нашите състезатели да започнат около 8:00 часа. Резултатите следете на https://www.turkishopen.org/scores/51-mansпри мъжете, а при дамите от тук https://www.turkishopen.org/scores/50-ladies.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *