28 септември 2018

Вторият ден на Откритото Първенство на Турция по голф премина по подобен начин на старта. Нашите състезатели играха така, че шансовете за преминаване на къта остават живи за всички, а настроението е все така на ниво. Времето бе като вчера, а грийновете все така безкомпромисни с високата скорост, многото гънки и предизвикателните пин позиции.

Стефани Скоканска започна шампионски, с две поредни бърдита още на 1-ва и 2-ра. Кратко разколебаване на трета отрезви националката ни, а до девета последваха още 5 пара и едно боги. Изиграната на ниво пар първа половина на игрището даде самочувствие на Стефи и тя премина без особени проблеми и през втората половина, но все пак по-трудната част от игрището взе своето и крайният резултат бе оформен на +6.

Ивана Симеонова повтори сценарият от вчера, но в доста по-щадящ вариант. Тя започна с пар, боги бърди, натрупа още няколко негатива с две богита и едно двойно боги до девета и по този начин отново постави себе си пред изпитание за по-трудната част на корса. Още три богита на 12-та, 13-та и 14-та доведоха до +7, и напрежение за последните дупки. На финалната права Ивана задържа с парове и направи бърди на последната дупка за да приключи на +6 за деня.

Райан Стайков направи един кръг с много пикове и падове. Започна уверено след добрия резултат от вчера, а до края на първата девятка бе натрупал няколко богита за да затвори половината на +4. Втората част не премина много по-различно и резултатът набъбна до +7 без сериозни видими причини за това.

Влади Маринов излезна преобразен в днешния кръг и успя да покаже защо е един от най-добрите голфъри на балканите. През целия кръг той доминираше във флайта си и отстъпи да изпълни първи началният удар само на няколко дупки. Играта му спореше, богитата не бяха много, но и бърдитата не идваха лесно, и така след 18-та резултатът на Влади бе +2.

След втория кръг Ивана Симеонова е на 19-та позиция с общ резултат +13, Стефани Скоканска е 21-ва с +14, Райан Стайков е 35-ти с +11, а Влади Маринов 43-ти с +13.

Утре е решителният ден за влизане във финалния ден, а резултатите следете на https://www.turkishopen.org/scores/51-mansпри мъжете, а при дамите от тук https://www.turkishopen.org/scores/50-ladies.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *