27 септември 2018

Днес нашите национали започнаха участието си в Откритото Първенство на Турция с противоречиво представяне. Напрежението и голямата жега поставиха на изпитание момчетата и момичетата, а в крайна сметка резултатите могат да бъдат оценени като средно добри.

Първа стартира Стефани Скоканска в компанията на две състезателки на домакините. Тя започна с две богита, но след това стабилизира играта и завърши първата девятка на +4. През втората половина нещата не изглеждаха много по-различно и без особени пикове и падове крайният резултат набъбна до +8.

Другата наша представителка, Ивана Симеонова изправи всички на нокти, като след старта с два пара до 6-та дупка бе натрупала „впечатляващите“ +8 с едно двойно и две тройни богита. Причината за това бе внезапно появилият се слайз в началния й удар който бе причината топката на два пъти да попадне в гората. Още едно двойно боги на 9-та дупка изпрати резултата на +10, а надеждите за успешно представяне почти се изпариха. Втората половина на игрището предложи пълен обрат за нашето момиче. Въпреки сериозното психическо напрежение от така неубедителния старт Ивана успя да се събере и да задържи резултата с парове до 14-та дупка. На 15-та дойде и първото бърди, а до края в скоркатата бяха отбелязани още две бърдита и един пар който за малко не стана бърди, но топката облиза ръба на дупката с еднометровия път след прекрасният апроуч и така днешният резултат стана +7.

Влади Маринов не бе на високото ниво, на което сме свикнали да го наблюдаваме напоследък. Той започна с двойно боги и „симетрично“ редуваше парове и богита до края на първата половина. Вторите девет продължиха неприятния ритъм, а резултатът за деня набъбна до +11. Може би грийновете бяха причина за нежелания резултат, а повод да си мислим за това е тренировката която проведе националът на тренировъчния грийн продължително след края на кръга.

Най-добра игра днес показа Райан Стайков, въпреки че +4 вече не е резултат на който младата ни надежда се радва. Той започна също неуверено като до 3-та натрупа 2 удара пасив, но след това се стабилизира и до края на първата девятка достигна само до +3. Вторите девет започна уверено и само дребни грешки доведоха до +5 три дупки преди края. На последната дупка изглеждаше, че нашето момче ще запише още един или два удара пасив след като топката му попадна в гората след началния удар. За щастие Райан излезна перфектно от ситуацията и дори успя да направи бърди за крайното 4 оувър.

За момента Ивана остава в първите 20 като дели 18-тото място с още три състезателки, Стефани е на 22-ра позиция, Райан е на 25-то място при мъжете, а Влади е 56-ти.

Утре най-рано стартира Стефани Соканска в 7:57, Ивана Симеонова в 8:06, Райан Стайков 10:37 и Влади Маринов в 12:07.

Резултатите следете на https://www.turkishopen.org/scores/51-mansпри мъжете, а при дамите от тук https://www.turkishopen.org/scores/50-ladies.

Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *