Как изглеждат нещата от първо лице на Le Golf National?

Пристигнахме днес на обяд и се регистрирахме в Медийния Център. Любезната дама, една от 4500-те доброволци тука, разбирайки че сме от България се зарадва да ни сподели, че знае за нашите красиви голф игрища. Ние вземаме акредитивите си, намираме местата си и започваме да се ориентираме в обстановката. 950-те акредитирани медии няма да усетят никаква липса на удобства в усилията си да отразяват най-голямото събитие в спорта за тази година.

Да! Организаторите обявиха, че са продали билети на 270 000 !!! посетители и това е направо смайващо. На терена всичко изглежда напълно готово. Зоните за зрителите, зоните за медиите, за треньорите и самото трасе.

Отправяме се към игрището и още преди да сме стигнали до първото тий чуваме овации сякаш от финалната права, а това е едва тренировъчната сесия на отборите. Изведнъж настава суматоха и … озоваваме се сред най-ентусиазираната част от феновете – децата. Всеки е грабнал шапка, топка или ръкавица и се надява да получи заветния автограф от идолите си. И докато гардовете променят тона си към „една идея по-грубо“ лидерите на Американския отбор в най-доброто си настроение, Тайгър, Джордън и T.J. профучават с бъгитата си. Все пак не забравят за подрастващите и Спит хвърля една подписна шапка към тълпата от тийнейджъри.

На десети грийн виждаме част от играчите на Европа. Томи Флийтууд и Франческо Молинари изследват повдигнатата повърхност от всички страни. Маркирали са очакваната тий-позиция и тренират удари от рафа, от около грийна и от самия грийн. Скоростта към момента изглежда да е около 11 по стимп метъра, но играчите се чувстват сигурни в компанията на около 7 други човека – кедита, треньори и т.н.

От там тичаме към залата за интервюта, където американците демонстрират настроението си. Първо Джъстин Томас ни уверява, че травмата на китката няма да му попречи на суинга. След това Бъба Уотсън с уникален финт парира въпросите за прегракналия му глас, показвайки нарочно сложената зелена ръкавица … ?!?! И накрая всеобщия любимец Джордън Спит ни прави кратък анализ на профила на евентуалния победител. Всъщност и за нас не е трудно да се досетим, че мощните играчи на двата отбора няма да окажат влияние на резултата тук на елитното френско игрище. Победата ще заслужат най-прецизните с късите айръни и с пътъра.

Дали? Ние ще сме тук за да ви разкажем в най-малкия детайл – вербално и визуално.

Изготвил: Петър Стратиев за Про Голф Спортен Клуб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *